Expeditie Robinson-kijkers worden moe van Jasmine: ‘Het is een spel weet je nog?’

Media door Jennifer

Yes! Het lijkt erop alsof Expeditie Robinson nu pas écht begint. Na de samensmeltingsproef in de vorige aflevering, hebben we nu nog drie eilanden: Bandana-eiland (blauw), Bandanaloos-eiland (groen) en Winnaarseiland. Het einde van Expeditie Robinson 2021 lijkt nog lang niet in zicht, behalve voor een publiekslieveling uit de expeditie… We nemen je mee door aflevering 19.

expeditie robinson aflevering 19 jasmine britte

Lees ook: Robinson-kijkers zijn helemaal de kluts kwijt: ‘Komt er nog een samensmelting?’

Jasmine

Eigenlijk vond in aflevering 19 van Expeditie Robinson de echte samensmelting plaats. Aan het begin van de aflevering werden de twee groepen met blauwe bandana’s bij elkaar gevoegd op het nieuwe eiland. Dit betekent voor Jasmine een hereniging met ‘aartsrivalen’ René en Britte. Jasmine laat de kijkers direct smullen door Britte (en eerder ook René) te confronteren met haar gevoelens over de situatie uit aflevering 9. Al legt ze met haar dappere openheid wel haar hoofd op het hakbijl. Ze maakt zich niet geliefd bij haar mede-kandidaten en de kijkers:

Publiekslieveling uit expeditie

Nog voor de immuniteitsproef in aflevering 19 moesten deelnemers en kijkers een klap verwerken. Eén van de sterkste spelers in Expeditie Robinson en publiekslieveling Loiza verliet helaas de Expeditie op doktersadvies. Wat de precieze reden is zegt ze niet, maar kennelijk waren haar gezondheidsklachten zo heftig dat ze echt niet door mocht. Op Twitter wordt wel het een en ander gespeculeerd door kijkers. Zo kreeg Loiza in 2017 een herseninfarct. Hoe dan ook is het jammer voor Loiza en de kijkers. Al zal het bij de andere deelnemers een dubbel gevoel zijn: ze hebben wel een concurrent minder…

Jan op winnaarseiland

Aan de ene kant heb je de deelnemers van bandana-eiland, die weer een immuniteitsproef doen. Aan de andere kant heb je Jan op Winnaarseiland, die even een soort joint draait. Al is het volgens hem een potlood, waarmee ze de winnaars voor altijd vereeuwigen op het hutje. De immuniteitsproef wordt gespeeld in de touwen en eindigt bij de beruchte Robinson-knoop. Een onderdeel die oud-deelnemers als Loek en Anouk wel zouden moeten herkennen. Toch blijkt het voor hen lastiger en gaat nieuweling Britte er met immuniteit vandoor. Mede dankzij de handige tip van René waar hij zelf helaas niets aan had. Met de joint van Jan mag Britte als derde winnaar haar naam op het hutje schrijven.

Onnodige eilandraad?

Na het vertrek van Loiza in aflevering 19, zou je denken dat er niemand wordt weggestemd. Toch sturen de makers van Expeditie Robinson de deelnemers wel naar de eilandraad. Dit zorgt vooraf voor onnodig gekonkel. Wordt het Loek, Jasmine of geeft Defano ineens op door zijn blessure? Nee, nog voor ze gaan stemmen, vertelt Kaj dat er niemand naar huis gaat. Dus toch… Alsof dit seizoen van Expeditie Robinson al niet langdradig genoeg was. Het einde is nog lang niet in zicht.

Lees ook: Expeditie Robinson 2021: de laatste ontwikkelingen