Keihard complot in Expeditie Robinson: Yuki naait ‘maatje’ René

Media door Jennifer

De complotten worden steeds gemener in aflevering 9 van Expeditie Robinson. De teams worden gehusseld en de strijd wordt steeds individueler. Zo moeten de duo’s met immuniteitsringen kiezen wie deze krijgt. En op Afvallerseiland moet Stefano kiezen wie hij uitdaagt: Rob of John? We lopen je door de aflevering heen.

expeditie robinson aflevering 9

Lees ook: Expeditie Robinsons Stefano verovert harten deelnemers Tweede Kans eiland

Teams steeds hechter

De kampen Noord en Zuid zijn steeds hechter aan het worden en zelfs de eerste bondjes worden gevormd. De teams worden onzeker gemaakt door een brief, waarin staat dat ze 'al hun spullen' moeten pakken. Komt er een herverdeling? Vooral Robbert kan dit niet goed hebben. In het bijzijn van vriendinnetje Dyantha breekt hij. Hij is bang dat hij zijn bondgenoten en bffs Dyantha en Britte kwijtraakt. Ze hebben met z’n drieën afgesproken om samen met Jasper naar de samensmelting te gaan.

Rob wil wraak

Op Afvallerseiland arriveert Stefano met een brief. Hij moet John of Rob uitdagen voor een duel. De verliezer gaat naar huis en de winnaar keert terug op Afvallerseiland. De keuze vindt hij lastig, aangezien hij eigenlijk met beiden niet graag op een eiland zit. Rob besluit wat te slijmen bij Stefano door een ‘bedje’ te maken, waar hij even kan rusten. Ook vertelt Rob aan Stefano over zijn plan om wraak te nemen op John en zijn oude team. Stefano is overtuigend en kiest John als tegenstander.

expeditie robinson aflevering 9

Even husselen!

Wanneer Noord en Zuid bij de proef aankomen, is het eerst tijd voor de hussel. ‘Krachtpatsers’ Jan, Defano en Jasper uit Kamp Zuid moeten wisselen met Yuki en Rene uit Kamp Noord. Ook moeten de twee gebroken duo’s met een immuniteitsring – René/Sylvana en Britte/Jasper – beslissen wie van de twee deze krijgt. René en Sylvana besluiten dit eerlijk te doen door strootjes te trekken. René krijgt hierdoor de immuniteit. Bij Britte en Jasper besluit vooral Jasper naar wie de immuniteit gaat. Hij beweert dat hij dit harder nodig heeft dan Britte. Zonder al te veel nadenken gaat zij hiermee akkoord. Ze twijfelt achteraf wel of ze niet te lief was.

Proef om groepsimmuniteit

Tijdens de nieuwe proef wordt meteen de samenwerking van de herverdeelde kampen ‘op de proef gesteld’. Onder leiding van ‘coaches’ Britte (voor Kamp Zuid) en Jan (voor Kamp Noord) moeten de teams een balletje uit een labyrint krijgen. Dit doen ze door gezamenlijk op een draaimolen te lopen of rennen. De draaimolen dient als besturing voor het draaiende labyrint. Britte pept haar team helemaal op en ‘stapt’ zelfs mee. Helaas vallen ze achter door een inschattingsfoutje aan haar kant. Toch wint uiteindelijk Kamp Zuid dankzij de supersnelle benen van Jasper en de toptrainer Jan.

René’s immuniteitsring

Op Kamp Noord wordt nagedacht over wie het volgende slachtoffer op de eilandraad moet worden. Yuki voelt zich al direct een beetje alleen, doordat René nog de veiligheid heeft van zijn immuniteitsring. Hij doet hard z’n best om geliefd te worden bij zijn nieuwe kampgenoten. Gelukkig voor hem is de oorspronkelijke Kamp Noord-‘club’ bezig met een plannetje om René’s immuniteitsring uit het spel te krijgen. Ze doen alsof ze op René gaan stemmen, maar gaan toch allemaal op Jasmine. Jasmine denkt ondertussen dat iedereen op Yuki gaat. Hij mag nog even blijven, omdat ze zijn kracht niet kunnen missen.

Plot twist in de eilandraad

Helaaspindakaas voor Kamp Noord besluit René uiteindelijk niet zijn immuniteitsring in te zetten. Ondanks dat hij hier wel over heeft getwijfeld, ook in een gesprek met Yuki. Dit maakt het hele verhaal wel spannend, want de rest van het plannetje gaat wel door tijdens de eilandraad. Iedereen heeft al gestemd op Jasmine, zij moet Kamp Noord verlaten. Wat gaat René doen nu hij erachter komt dat zijn oud-kampgenoot Yuki hem genaaid heeft, door samen te werken met de nieuwe kampgenoten? Ondertussen gaat Jasmine niet naar Tweede Kans eiland. In plaats daarvan vertrekt zij samen met de afvaller van Tweede Kans eiland naar afvallerseiland.

Stefano naar huis

Op Afvallerseiland strijden Stefano en John om een plekje. Ze moeten zolang mogelijk op een wankel krukje staan, terwijl ze zichzelf vasthouden aan een hoog rek. Helaas voor Stefano valt zijn krukje al direct op de grond, waardoor hij het van zijn kracht moet hebben. John voelt al direct het voordeel. Hij wint uiteindelijk ook het duel en roept uit enthousiasme: “jij krijgt die lach niet van mijn gezicht”. Bij terugkomst van John op Afvallerseiland, die als een boemerang heen en weer gaat, reageert Rob niet al te enthousiast: “Man, man, man, is ‘ie er weer.” Stefano vertrekt ondertussen weer naar huis, wat zorgt voor vele verdrietige reacties onder de kijkers.

Lees ook: Expeditie Robinson 2021: de laatste ontwikkelingen