Expeditie Robinsons Robbert kwam zichzelf mentaal tegen op eiland

Celebs door Jennifer

De 23-jarige influencer Robbert Rodenburg is dit seizoen de jongste Expeditie Robinson-deelnemer. In een openhartig interview met Grazia vertelt hij, hoe hij op het eiland veel heeft geleerd van zijn medekandidaten. Vooral de gesprekken met Jasmine Sendar bleken een soort levenslessen voor hem. Wie is Robbert eigenlijk en waar kennen we hem van?

expeditie robinson robbert rodenburg

Lees ook: Rob Geus stuurt (verkeerde) Expeditie Robinson-deelnemer naar huis

Robbert ouders

Robbert Rodenburg komt oorspronkelijk uit het dorpje Bergambacht in Zuid-Holland, maar woont inmiddels al jaren in Amsterdam. Aan AD vertelde hij: “Als kind zei ik al tegen mijn ouders dat ik later naar de stad wilde, specifiek naar Amsterdam. (…) Van Amsterdam wist ik: dáár kan ik het doen.” Hij groeide op in een conservatief gezin. In een interview van Concentrate (rond minuut 5:50) vertelde hij ook dat het moeilijk was om uit de kast te komen. Zijn moeder moest huilen toen hij dit vertelde. “Ze vond het ook wel erg dat ik nooit de behoefte en vrijheid had om het te vertellen,” aldus Robbert tegen Concentrate.

Robbert in Spangas

Na de middelbare verhuisde hij naar de grote stad om naar faaam (film actors academy Amsterdam) te gaan. Na twee jaar stopte hij met deze studie. Ondanks dat hij wel nog een rol speelde in Spangas (als Leroy), bleek acteren toch niet zijn ding. Wel wilde hij de media in. Hij rondde in 2016 zijn studie af aan het Mediacollege Amsterdam.

Wat doet Robbert Rodenburg?

Hij wist al vroeg dat hij iets in de entertainment wilde doen. Dankzij goede connecties met Anna Nooshin en Maxime Meiland ging zijn carrière heel hard. Tegenwoordig voert hij in zijn eigen YouTube-format ‘Open Kaart’ openhartige gesprekken met BN’ers als André van Duin, Gordon en zelfs gravin Eloise van Oranje. Zijn online programma scoort meer dan tien miljoen kijkers, waardoor hij zich een ware influencer mag noemen. Op Instagram heeft hij op dit moment ruim 156.000 volgers, waaronder een heleboel BN’ers, bijvoorbeeld Rijk Hofman.

Maxime Meiland

Zijn eerste gast bij ‘Open Kaart’ was realityster Maxime Meiland. Een logische keuze, omdat de twee beste vrienden zijn. Naast dat ze veel met elkaar rondhangen, hielp hij Maxime en haar familie ook aan meer inkomsten voor Chateau Meiland. Dit staat in de biografie van Martien. Robbert zit al langer in het tv-wereldje en vond dat ze veel te weinig hadden gekregen voor hun eerste seizoen. Op advies van hem vroeg de familie Talpa om een hoger bedrag voor de seizoenen die zouden volgen.

Ex van Robbert

Hoewel Robbert Rodenburg in zijn online serie zelf ook openhartig is, doet hij geheimzinnig over zijn relatie. Dit soort dingen houdt hij liever privé. Al gingen er vorig jaar wel even geruchten rond over een Engelse flirt van hem. In een ‘Open Kaart’ gesprek met mede-influencer Koen Kardashian vroeg Koen ineens aan Robbert hoe het gaat met zijn Engelse flirt. Hier werd Robbert nogal ongemakkelijk van.

Robbert flirt met Sam Smith?

In het gesprek met Koen vertelde Robbert over de Engelse flirt.  “Ik heb inderdaad een leuke tijd gehad, dat contact is soms nog heel leuk. (…) Dat is ooit fout gegaan op jouw verjaardag. (…) Toen wist heel Amsterdam het! (…) Ik kwam op jouw verjaardag binnen, toen iedereen die muziek begon te zingen; zijn repertoire. Toen werd het helemaal ongemakkelijk.” Zijn Instagram-volgers wisten het zeker. Deze flirt was de bekende zanger Sam Smith. Maar helaas voor zijn volgers ging het volgens Robbert om iemand anders.

Robbert Rodenburg relatie

De identiteit van de Engelse ex van Robbert blijft dus onbekend, maar over zijn huidige relatie valt wel te speculeren. Hij uit zich hier niet over, maar op Instagram zijn toch een paar intieme foto’s te vinden. Op de foto’s zie je hem met Daan Hoogervorst. Daan werkt als redacteur bij ITV en doet onder meer de eindredactie van Robberts YouTube-programma ‘Open Kaart’. Of het nou wel of niet een relatie is, de foto’s zijn in ieder geval heel schattig.

Robbert Expeditie Robinson

Nu doet Robbert mee aan Expeditie Robinson. Tijdens Expeditie kwam Robbert zichzelf ook erg tegen, vooral op mentaal vlak. Tegen Grazia vertelde hij: “Die twijfels kan ik heel erg hebben. Maar ik ben er daar wel achter gekomen dat ik meer kan dan ik van tevoren had gedacht.” Vooral met Jasmine kon hij heel fijn praten, doordat ze twintig jaar ouder is. Ze vertelde hem heel mooie dingen – vooral over haar vroegere leven – waar hij veel van heeft geleerd. Hij zegt: “Als 23-jarige ben je eigenlijk nog maar een snotneus, je hebt nog heel veel te leren. Sommige mensen kunnen daarin wel heel inspirerend zijn.”

Robbert en Loiza

Op het Expeditie Robinson eiland ontdekte Robbert ook dat een van zijn beste vriendinnen, Loiza Lamers, opnieuw meedeed aan het programma. Naast dat ze vrienden zijn, hebben ze zich ook ooit samen ingezet voor het Aidsfonds. Eind 2020 ging Robbert met Loiza in gesprek over haar rol als ambassadrice voor het Aidsfonds. Hopelijk komen ze elkaar in de Expeditie nog tegen. Voorlopig zitten ze ieder nog op hun 'eigen' eiland.

Lees ook: Expeditie Robinsons Sterrin over strenggelovige jeugd: 'Ik noem het een sekte'

Beeld: RTL/Tom Cornelissen