Rob Geus stuurt (verkeerde) Expeditie Robinson-deelnemer naar huis

Media door Laura

In aflevering 7 is de eerste Robinson-deelnemer na een zenuwslopend duel naar huis gestuurd. Helaas wel gelijk een van onze favorieten, want de persoon in kwestie is een echte Robinson... in tegenstelling tot het kibbelende koppel dat ze achterlaat. Wat gebeurde er verder tijdens de zevende aflevering van Expeditie Robinson 2021? Je leest de samenvatting hier.

Lees ook: Girlpower! Harde strijd tussen Anouk en Saar in aflevering 6 van Expeditie Robinson

Rob terug naar Afvallerseiland

Rob heeft geen makkelijke Expeditie. De veteraan kreeg na de eerste proef een zwarte stem, kreeg het aan de stok met John de Bever en werd de tweede eilandraad er toch uitgestemd. In aflevering 7 komt hij aan bij Eva en 'aartsrivaal' John op Afvallerseiland. Hoe de taken zijn verdeeld op dit kamp is gelijk duidelijk. John doet amper iets en Eva maakt tenten, zoekt eten en kookt. Een echte Robinson dus. En dat doet ze allemaal zonder te klagen, en dat kun je niet over haar eilandmaatjes zeggen.

Rob kwam niet zonder lege handen aan, hij kreeg een zakje groenten en een brief. In de brief staat dat hij de volgende dag John of Eva moet uitdagen voor een duel. De verliezer wordt op het eerste vliegtuig naar huis gezet. Eva doet nog een goed woordje voor zichzelf en belooft Rob dat ze goed voor hem kan zorgen op het eiland... in tegenstelling tot een zeker persoon.   

expeditie robinson aflevering 7

Duel: Rob vs Eva

Helaas pindakaas. Rob daagt toch Eva uit voor het duel. Ze moeten een ring aan een touw aan een haak zien te krijgen. Lukt dat, dan verplaatsen ze een totem één plekje dichterbij. Dit gaat net zo lang door tot de totem helemaal aan Eva's of Robs kant staat. Het is een nek-aan-nekrace, maar Rob heeft toch iets meer geluk. Eva pakt de backpack en gaat terug naar Nederland. Rob keert weer terug naar John op Afvallerseiland. We zijn héél benieuwd hoe gezellig het daar wordt...

expeditie robinson rob eva afl 7

De proef bij Kamp Noord en Zuid

Ergens op een ander onbewoond eiland in Kroatië maken Kamp Noord en Kamp Zuid zich klaar voor een 'monsterlijke' proef. Bij Kamp Zuid weet stadse meid Dyantha een grote vis te vangen. Met een bijl hakt ze de kop van het beest eraf en het feestmaal kan beginnen. Op Kamp Noord gaat het vissen minder goed, totdat René en Yuki besluiten zelf een visnet te DIY'en. En ook zij vangen een vis en peuzelen het op. Een gevulde maag hebben ze nog steeds niet, maar daar kan de proef verandering in brengen. Nicolette vertelt dat de winnaar niet alleen immuniteit, maar ook een krat vol fruit en groenten wint.

De kampen moeten een loodzware kist over en onder boomstammen tillen die in het water liggen. Dan moet een ton met water gevuld worden, terwijl iemand op een kist staat. Hoe meer water, hoe hoger de kist stijgt. Degene op de kist kan dan een sleutel grijpen waarmee ze de kist kunnen openmaken. In de kist zit een vuursleutel. Wie als eerste vuur heeft en de wok op enkel meters hoog aansteekt, wint de proef. Kamp Zuid had een flinke voorsprong, maar Noord had razendsnel vuur. Totdat Annemiek door een miscommunicatie met René een stokje verplaatste. De constructie stortte in en ze konden opnieuw beginnen. Annemiek nam gelijk de schuld op zich, maar haar trouwe teamgenoten verzekerden haar dat het niemands schuld was.

Kamp Zuid wint de proef en daarmee immuniteit en een krat met vitamientjes. Dan kondigt Dyantha aan dat ze hun buit graag willen delen met Kamp Noord, omdat ze weten hoeveel honger ze hebben. Hoe lief!

expeditie robinson proef

Sterrin eruit tijdens Eilandraad

Teruggekomen op hun eiland, speelt Annemiek open kaart met haar team. Ze neemt de schuld op zich voor de verloren proef en begrijpt als haar teamgenoten haar eruit stemmen. Toch staat ze even later te smoezen dat ze Sylvana eruit moet stemmen, omdat die volgens haar te weinig bijdraagt in het kamp. "Sylvana kan nog geen spar van een eik onderscheiden en ik hoop dat ze verhongeren als we weg zijn", fluistert ze tegen Sterrin. Waarop Sterrin reageert: "Nou nee, ik gun ze het allerbeste."  Op Instagram reageert Sylvana hier lekker gevat op:

Tot onze grote verbazing stemmen ze niet de boerin, maar ecoloog Sterrin eruit. De schat vraagt of ze nog wat mag zeggen: "Ik wilde meedoen om de schoonheid van de mens te zien en dat is gelukt, bedankt iedereen". Iedereen huilen natuurlijk, en wij ook. Maar is er good news: Sterrin mag natuurlijk ook naar Tweede Kans-eiland. Daar gaat ze herenigd worden met haar maatje Stefano en hopelijk een paar slangen.

In de preview van aflevering 8 van aankomende donderdag zie je hoe Stefano smeekt om niet weggestemd te worden. Gaat de veteranengroep niet in eigen vlees snijden of wel...? We zijn benieuwd!

eilandraad aflevering 7

Lees ook: Expeditie Robinson 2021: de laatste ontwikkelingen