Lifestyle / Media
Media

Girlpower! Harde strijd tussen Anouk en Saar in aflevering 6 van Expeditie Robinson

“Who run the world? Girls!” Dat is wel extra duidelijk geworden na de harde strijd tussen oud-deelnemers Anouk en Saar op het touw. Aflevering 6 van Expeditie Robinson 2021 was er eentje waarin de vrouwen lieten zien hoeveel power ze in zich hebben. En waar JayJay een wel heel bijzondere vondst deed…

expeditie robinson aflevering 6

Lees ook: De laatste ontwikkelingen

Anouk vs Saar in aflevering 6

In de zesde aflevering van Expeditie Robinson 2021 moesten de oud-deelnemers aan een touw hangen boven het water. Dit was niet alles, want ze droegen ook nog eens extra gewicht bij zich. De individuele proef werd uiteindelijk een harde strijd tussen Anouk en Saar, waarbij Anouk maar liefst 8 kilo aan zichzelf had hangen! Helaas hield ze het niet vol, maar de vrouwen waren heel lief tegen elkaar. “Saar, deze is voor jou,” riep Anouk, voordat ze het water inviel. Saar zwom direct naar haar kampgenoot voor een knuffel.

JayJay en de slang

Na de proef gingen de oud-deelnemers weer druk op zoek naar voedsel, want dit is nog steeds amper te vinden op het Robinson-eiland in Kroatië. De tien macaronietjes van Saar waren niet genoeg om weer terug op kracht te komen na zo’n slopende proef. Dan ineens uit het niets schreeuwt JayJay: “Ik heb een tering grote slang!” Als een ware Freek Vonk probeert hij zijn bijzondere vondst te vangen. Het is duidelijk de eerste keer dat ze een slang vangen, want het gaat nog niet soepel. Toch hebben ze uiteindelijk een slang op het vuur liggen. "Het smaakt echt naar kip!"

Vrouwenbondje?

Ondertussen lijken de vrouwen zelfvertrouwen te hebben gekweekt door de afgelopen proef. Achter de rug van de mannen om praten Loiza en Do over een eventueel vrouwenbondje. Loiza komt met het idee. Ze ziet het niet zitten om nieuwkomer Sieneke weg te stemmen. Eerder daarvoor praatte Do ook al met Saar over plannen om eerst de sterkste mensen weg te stemmen. Het gekonkel is echt begonnen.

Rob weggestemd

Tijdens de eilandraad besluiten ze uiteindelijk om toch Rob weg te stemmen. Tijdens een overleg kwamen zijn kampgenoten tot de conclusie dat Rob niet echt lekker ligt in de groep. Hoewel JayJay dondersgoed weet dat hij hier weinig aan kan doen, biecht hij toch dat hij zich hier niet lekker bij voelt. Hij besluit het dan ook even met Rob zelf te bespreken. JayJay grapt in een biecht nog ‘hoe het een beetje zielig begint te worden voor de mannen’, nu de vrouwen de bovenhand lijken te hebben in de groep.

Tranen na eilandraad

Hoewel Rob het wel heeft zien aankomen, dankzij JayJay, kwamen toch de tranen uit zijn ogen na de eilandraad. De tweede kans van Kaj en Nicolette deed veel met Rob. Hij was ze heel dankbaar hiervoor. Nu mag hij naar Afvallerseiland met een brief, waar hij de strijd zal aangaan met Eva of John...

Terwijl Rob de groep zal verlaten, heeft Stefano Keizers zich aangesloten bij Tweede Kans eiland. 

Expeditie Robinson uitzenddata 2021

Expeditie Robinson is dit jaar twee keer per week op de buis op RTL4 (en Videoland). Elke zondag om 20:00 bekijk je de strijd van de nieuwe deelnemers. Elke donderdag om 20:30 volg je de deelnemers van Tweede kans eiland. De twee groepen zullen wel gaan samensmellten, maar hoe en wanneer is nog onbekend. Op maandag en vrijdag verschijnen de afleveringen op Videoland. 

Lees ook: John de Bever werkt op iedereens zenuwen in Expeditie Robinson aflevering 4

Beeld: RTL