Lifestyle / Media
Media

Expeditie Robinsons Stefano verovert harten deelnemers Tweede Kans eiland

In aflevering 8 van Expeditie Robinson zien we eindelijk hoe Stefano arriveert op Tweede Kans eiland. Na zijn ‘egoïstische’ actie op Kamp Noord besluit hij er nu hard voor te gaan. Gaat hij immuniteit winnen? En hoe staat het met het vrouwenbondje tussen Do, Loiza, Anouk, Saar en Sieneke? Op de eilandraad moet een kop gaan rollen, maar welke? Die van Stefano of Sieneke?

expeditie robinson aflevering 8 stefano

Lees ook: Rob Geus stuurt (verkeerde) Expeditie Robinson-deelnemer naar huis

Stefano op Tweede Kans eiland

Stefano beloofde het al en daar hield hij zich aan in aflevering 8. Op Tweede Kans eiland gooide hij al zijn charmes in strijd om vriendjes te worden met zijn nieuwe kampgenoten. Hij leert ze tandenpoetsen met houtskool, maar helpt ook mee bij het vinden van voedsel. Het lijkt erop dat hij de harten verovert. Zo vindt Saar het tof om te zien hoe Stefano wat meer risico neemt bij het vangen van slakken. En Loek vindt het ook fijn dat hij zo meedenkt met de groep.

expeditie robinson aflevering 8

Invloed vrouwenbondje

De vrouwen van Tweede Kans eiland praten ondertussen weer over hun bondje. “Het fijne zou zijn als wij met vijf vrouwen de luxe positie hebben, dat we invloed hebben,” aldus Do. Saar heeft wel moeite met de afspraak om niet te snijden in eigen hout. “Je leert iemand kennen en je ziet andere kanten van iemand. Ik vind dat alleen maar superleuk.” Ook de rest laat merken dat ze nieuweling Stefano wel heel lief vinden. Net als de rest van de mannen overigens, die ze ook steeds toffer gaan vinden.

Stefano of Sieneke?

Tijdens de proef wordt het dan ook een bikkelharde strijd om immuniteit. Vooral nieuwkomer Stefano moet echt zijn best doen om te winnen. Met immuniteit wordt zijn plek op dit eiland pas echt zeker. Ook Sieneke hoopt heel erg op winst. De komst van lieve Stefano maakt haar onzeker over haar positie in de groep. Voor haar wordt het nog extra spannend, aangezien Sieneke geen zwemdiploma heeft. Ze kan wel zwemmen, maar voelt toch even angst als ze vanaf een hoge stellage het water in moet springen.

Strijd om immuniteit

Bij de proef moeten de deelnemers van Tweede Kans eiland zakjes verzamelen met sjoelschijven. Vervolgens moeten deze via een lange plank op drie palen worden geschoven. Sjoelen, dus. Stefano wordt hier wel enthousiast van. Anouk daarentegen baalt dat ze thuis niet beter heeft opgelet tijdens het vele sjoelen. Ze zegt: “Had ik maar net iets beter me best gedaan en minder gedronken.” Toch doet zij het wel goed. Sieneke lukt het niet om de rest bij te houden. Zij blijft als laatste nog zoeken naar zakjes. JayJay blijft echter iedereen voor. Hij wint uiteindelijk weer immuniteit.

expeditie robinson aflevering 8 proef

Eilandraad aflevering 8

Nu Stefano de proef niet heeft gewonnen, weet hij dat zijn lot in handen ligt van zijn kampgenoten. Hij probeert nog zieltjes te winnen door met Loek, Wietze en JayJay te praten over een mogelijk vertrek van Sieneke. De drie oud-deelnemers geven aan dat ze het wel heel moeilijk vinden. “Het is een gevecht tussen hart en hoofd,” volgens Loek. Tijdens de eilandraad herenigt Stefano eindelijk weer met zijn maatje Sterrin, die zich aansluit bij Tweede Kans eiland.

expeditie robinson aflevering 8

Stefano naar Afvallerseiland

Helaas voor het duo Sterrin en Stefano blijkt hun samenzijn (voorlopig) van korte duur. Stefano wordt inderdaad weggestemd door iedereen. Maar gelukkig krijgt ook hij nog de kans om zich aan te sluiten bij de deelnemers op Afvallerseiland! Daar mag hij kiezen met wie hij de uitdaging aangaat: Rob of John?

Lees ook: Girlpower! Harde strijd tussen Anouk en Saar in aflevering 6 van Expeditie Robinson