Op deze locatie wordt Sex Education gefilmd

Media door Laura

Het is geen wonder dat Sex Education momenteel een van de hotste series op Netflix is. Ja, sex sells natuurlijk, maar dat is niet het enige dat de serie zo aantrekkelijk maakt. De heerlijke jaren 80-printjes, prachtige huizen (oké, behalve die van Maeve) en beeldschone landschappen zijn een lust voor het oog. Je zou haast denken dat het niet in het normaal zo druilerige Engeland plaatsvindt. Daarom zochten wij uit waar Sex Education wordt gefilmd.

sex education

Lees ook: Dit wil je zien: de eerste Nederlandse horrorserie Ares op Netflix

Filmlocatie Sex Education

Regenachtig, somber weer is typerend voor Britse series, zoals The End of the F***cking World en Skins, want... dat is nu eenmaal het klimaat van het Verenigd Koninkrijk. In het plaatsje 'Moordale' uit Sex Education lijkt de zon altijd te schijnen en zijn de blaadjes altijd groen. Je zou bijna geneigd zijn om te denken dat het in de Verenigde Staten wordt gefilmd.

Locatie van Moordale

De vrolijkheid en 80s vibes zijn geen toeval. De makers wilden met Sex Education dezelfde sfeer neerzetten als in tienerfilms uit de jaren 80, zoals The Breakfast Club. Toch is de serie wel gefilmd in het Verenigd Koninkrijk, maar niet in Engeland. Het prachtige Wales is de setting voor de serie.

Huis van Maeve te huur

De Wye Valley in Symonds Yat doet dienst als het fictieve dorpje Moordale, daar staat ook het rode huis waar Jean en Otis wonen. De woning heet The Chalet is te huur voor overnachtingen! Het bos waar Otis en Eric op weg naar school doorheen fietsen is het nabijgelegen Forest of Dean. Rinkelt er een belletje? Dat kan kloppen, het bos komt ook voor in het laatste Harry Potter boek.

Moordale high school

De Caerleon campus in Zuid-Wales is waar de outdoor scènes van Moordale high school worden geschoten. Het gebouw is sinds 2016 permanent gesloten. De scènes in de schoolhal zijn gefilmd in een oud theater in Penarth, nabij kustplaats Cardiff. Aimees huis ligt ook aan de rivier Wye en heet het Bigsweir House. Het stacaravan park waar Maeve woont is Sterrett’s Caravan Park in Symonds Yat. De militaire school waar Adam naar toe wordt gestuurd, is de Margam Country Park and Castle.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Adam Fisher (@anglingdreams) op

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Populer Culture And Cinema (@gelecekpostassi) op

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Margam Country Park (@margampark) op

Lees ook: Deze details in 'You' seizoen 2 heb je gemist