Fan van Sex Education? Deze series moet je ook zien

Media door Sanne

Sex Education, op moment waarschijnlijk één van je favoriete series. De kans is groot dat je seizoen 3 al volledig hebt gebinged en momenteel op zoek bent naar wat anders. Het liefst iets soortgelijks, maar dat valt niet mee. Wat dacht je van deze topseries op Netlix?

series the end of the fking world

Lees ook: Opwindend nieuws voor Sex Education-kijkers: er komt een seizoen 4!

Please like me

Deze serie draait om het leven van de twintigjarige, ongemakkelijke Josh. In de eerste aflevering verandert het leven van Josh compleet. Zijn vriendin Clair maakt het namelijk uit, omdat Josh volgens haar homoseksueel is. Ook op andere fronten blijkt het leven van Josh niet gemakkelijk... De moeder van Josh heeft net een mislukte zelfmoordpoging achter de rug, omdat ze de scheiding met haar man Alan niet goed kan verwerken. Door deze gebeurtenis is Josh weer thuis gaan wonen om op haar te letten. En om het allemaal nog even lastiger te maken, krijgt Josh gevoelens voor de nieuwe collega van zijn beste vriend Tom.

Skins

Niet genoeg gehad van het dramatische tienerleven? Dan is Skins wellicht een leuke opvolger van Sex Education. In de serie Skins wonen een groep bevriende tieners in Bristol. Ze gaan allemaal naar dezelfde middelbare school. Elke aflevering draait om één personage, wat betekent dat de hele aflevering wordt gefilmd vanuit zijn/haar oogpunt. De Britse tieners groeien op, leren over de liefde en leven met weinig toezicht van een volwassene. Neem bijvoorbeeld Sid: hij probeert iedereens vriend te zijn, maar wordt meestal gemanipuleerd door beste vriend Tony. Daarnaast heb je Anwar die gewoon zijn maagdelijkheid wil verliezen. En vergeet Cassie die een oogje heeft op Sid en Jal die zich probeert te focussen op haar muzikale carrière, niet.

End Of The F---Ing World

In deze unieke, korte serie gaan twee tieners op avontuur om aan de leegheid van het bestaan te ontsnappen. Oh en niet te vergeten: de een wil de andere vermoorden. De zeventienjarige James denkt dat hij een psychopaat is en wil graag nadat hij talloze dieren heeft gedood ook eens proberen om een mens te vermoorden. Het doelwit? Alyssa, zijn blonde klasgenootje met een grote mond. De vraag is of dit gaat lukken…

Atypical

Atypical kent bij lange na niet zoveel seks als Sex Education, maar het heeft wel dezelfde awkward momenten die iedere tiener die opgroeit heeft gekend. De een wat meer dan de ander. Atypical gaat vooral over de achttienjarige Sam die autistisch is en zijn zus Casey. In de eerste aflevering wordt Sam door zijn psycholoog gestimuleerd om te gaan daten. Hierdoor komt hij meer uit zijn comfortzone en leert hij meer sociale vaardigheden. De serie schetst een behoorlijk accuraat beeld van waar jongeren met autismespectrumstoornis tegenaan lopen.

Easy

De serie Easy vertelt verhalen over liefde en seks in al zijn facetten anno 2016. Elke aflevering kent een eigen verhaal, je volgt iedere keer een ander koppel terwijl je soms koppels uit eerdere afleveringen terug ziet komen. Zo probeert het ene koppel wanhopig hun seksleven nieuw leven in te blazen en is het andere stel op zoek naar een derde persoon voor een trio. De serie behandelt ook tijdloze thema’s zoals: wat blijft erover van mijzelf in een relatie en hoe blijf je gelukkig?

Lees ook: Op deze locatie wordt Sex Education gefilmd

Beeld: Netflix Media Center