Met deze 5 tips krijg jij meer volgers op Instagram

Media door Jeanine

Duizenden mensen die jouw elke move volgen en al je foto’s liken. Hoe komen sommige mensen toch aan zoveel volgers op Instagram? Het lijkt haast onmogelijk, maar ook jij kunt je volgersaantal laten groeien. Met deze tips krijg je dat voor elkaar.

Lees ook: Leuke podcasts voor vrouwen: de 13 beste tips

1. Check je instellingen en vul alles in

Er zijn steeds meer trucjes om je profiel zo optimaal mogelijk in te stellen. De belangrijkste is toch wel om je profiel openbaar te zetten. Mensen willen graag even rondsnuffelen voor ze volgen, en dat doen ze niet zo snel als je een slotje hebt. Doe daarnaast online wat research, kijk rond wat anderen hebben en stel je bio goed in. Mensen willen graag zien met wie ze te maken hebben. Een profiel met alleen een naam zal waarschijnlijk niet zo snel gevolgd worden. Laat zien wie je bent en wees een beetje catchy met je info.

2. Kies een niche

Als je voor een bepaalde carrière gaat, dan zit dat vaak in een specifieke hoek. Dat werkt, want bepaalde takken hebben met elkaar te maken. Dat geldt ook een beetje voor Instagram. Kies een type content waar je over wilt posten en welke richting je op wilt. Fitness bijvoorbeeld, of voeding. Let daarin ook op de hashtags die je gaat gebruiken. Daarover lees je meer in punt 3.

3. Hashtags zijn key

Als je meer volgers wilt, moet je zorgen dat veel mensen jouw foto’s zien. Een goede manier daarvoor is het gebruiken van hashtags. Gebruik hashtags die veel gebruikt worden en relevant zijn voor jouw content. Als mensen dan op die tag zoeken, zal jouw foto voorbijkomen.

4. Zorg voor een mooie feed

Wazig, slechte belichting, te druk of juist te saai. We zitten vooral op Insta voor de mooie, aesthetically pleasing foto’s. Dat is dus ook dé manier om volgers binnen te halen. Speel met het licht, kijk af bij anderen, zoek tips op en schiet meerdere foto’s. Je kunt ook programma’s als Lightroom gebruiken om ze een beetje te bewerken, bijvoorbeeld met een filter of een preset. Don’t overdo it, want dat valt juist op. Post ook niet te veel maar zorg voor een mooie afwisseling. Alleen maar foto’s posten van je kopje koffie is leuk als je een koffie-account bent, maar het werkt niet echt als je groot wilt worden als algemeen lifestyle account.

5. Interactie

Ken je nog de R&R = R&R back op Hyves? Zo werkt het ook een beetje op Instagram, maar dan wat betreft interactie. Stel een vraag in je caption en reageer op reacties op je foto’s. Zo houd je je nieuwe volgers ook een beetje warm.

Lees ook: Een barstje in je telefoonscherm? Tandpasta is je redder in nood!