Lifestyle / Media
Media

Blijven Expeditie Robinson vrouwen op Tweede Kans eiland als 'vrouwenbondje' samen?

Ook op Tweede Kans eiland moeten de deelnemers eraan geloven. In aflevering 10 van Expeditie Robinson worden ook zij verrast met een brief. Ineens moeten de deelnemers in teamverband strijden. Maar eerst: wat worden de teams? En hoe gaat nieuwkomer Sterrin het eigenlijk doen op Tweede Kans eiland? Krijgt ze een betere kans als haar voorganger Stefano dankzij JayJay? Wie zal uiteindelijk samen met Jasmine naar Afvallerseiland gaan? We lopen je door de aflevering heen.

expeditie robinson aflevering 10 sterrin

Lees ook: Wanneer is Expeditie Robinson te zien?

JayJays nieuwe maatje

Al meteen aan het begin van aflevering 10 in Expeditie Robinson zien we Sterrin samen met JayJay krabben vangen. JayJay lijkt in Sterrin een ‘nieuwe Bertie’ te hebben gevonden. Dat was zijn beste maatje tijdens de eerste keer Robinson, van wie hij veel heeft geleerd. En dit overkomt hem nu weer met Sterrin. Gaat het haar helpen om langer op Tweede Kans eiland te blijven? JayJay is in ieder geval helemaal blij: “Ik heb Sterrin het liefst zo lang mogelijk op het eiland, dan kan ik zoveel mogelijk leren.”

Sterrin op Tweede Kans eiland

‘Slangenmens’ Sterrin zorgt wel voor flink wat nieuwe energie op Tweede Kans eiland. Dankzij haar hebben ze eindelijk krabben gevangen en zónder krabbenfuik. Tweede Kans eiland wordt een echt ‘hipsterrestaurant’, zoals Sterrin het noemt door hun uitgebreide maaltijden. Ook zien we de ecoloog in haar opbloeien in aflevering 10 van Expeditie Robinson. Vooral op het moment dat ze een overgebleven stukje slang in handen heeft, barst ze los in details over deze slang. Samen met nieuwe maatje JayJay gaat ze later nog verder op zoek naar schorpioenen, slangen en een pootloze hagedis. Hoeveel exotische beesten zullen we gedurende de expeditie nog zien?

expeditie robinson aflevering 10 jayjay sterrin

Strijden in teams

Het is geen wonder dat Sterrin zich vervolgens mag aansluiten bij het team met JayJay, Loek en Wietze. Op Tweede Kans eiland ontvangen de oud-deelnemers net zo’n mysterieuze brief als in de vorige aflevering. Het enige verschil is dat de mensen op Tweede Kans eiland zich alleen hoeven op te splitsen in twee gelijkwaardige teams. Ze hoeven geen spullen te pakken. Iedereen blijft dus wel op één eiland. Wat gaat dit doen met de onderlinge verhoudingen, wanneer een deel van de groep immuniteit heeft? Ze besluiten uiteindelijk mannen tegen vrouwen te doen, waarbij Sterrin dan wel een plekje heeft bij de mannen. Volgens Loek zijn de vrouwen hartstikke sterk.

Immuniteitsproef

Dat de vrouwen sterk zien we wel tijdens de volgende proef. Bij de proef moeten de kandidaten zo snel mogelijk over een ‘obstacle run’ om een voorsprong te krijgen bij de eindpuzzel. De vrouwen zijn heel snel en dat beamen de mannen ook. In beide teams helpen de kandidaten elkaar goed – als echte teamgenoten – door bijvoorbeeld ‘kontjes’ te geven bij een steile wand. Vooral JayJay neemt Sterrin helemaal mee door de proef. Ze is aan het eind compleet uitgeput, maar kennelijk was dit het waard. De mannen en Sterrin blijken namelijk het snelste! Ze krijgen een voorsprong bij de cijferpuzzel, maar eigenlijk heeft Sterrin het helemaal niet nodig. Tegenstander Do heeft geen schijn van kans door Sterrins fotografische geheugen. Binnen no time ligt de puzzel goed.

expeditie robinson aflevering 10 proef immuniteit

Vrouwenbondje

Sterrin heeft zichzelf dus gered en haar zelfvertrouwen een goede boost gegeven. De sterke vrouwen van Tweede Kans eiland daarentegen zal in hun vrouwenbondje moeten snijden. Verliezen ze hierdoor ook wat van hun power op Tweede Kans eiland? Hoewel de regel nog steeds is ‘last in, first out’, wordt het kiezen nu wel lastig. Sieneke zit inmiddels ook al zeven dagen op het eiland en is eigenlijk niet meer de ‘last person’.

Afvaller aflevering 10

Toch wordt het een vrij voorspelbare eilandraad. Sieneke voelt zich ook niet heel erg op haar gemak en voelt het wel aankomen. De vrouwen besluiten inderdaad met z’n allen op haar te gaan. Wel met pijn in het hart. Gelukkig voor Sieneke mag ze zichzelf nog proberen te bewijzen. Na de eilandraad komt ze Jasmine weer tegen, die samen met haar naar Afvallerseiland zal vertrekken. Hier zal volgende keer slechts plek zijn voor een van hen. Op Afvallerseiland gaan Jasmine en Sieneke tegen elkaar strijden. Wie zal zich volgende week officieel aansluiten bij rivalen Rob en John?

Lees ook: Expeditie Robinson 2021: de laatste ontwikkelingen

Beeld: RTL