Eindelijk: vanaf déze datum verschijnt het nieuwe (en laatste) seizoen van Sex Education op Netflix

Media door Jennifer

Fans van de populaire serie Sex Education hebben er even op moeten wachten, maar nu is het eindelijk zover. Nog dit jaar verschijnt het vierde seizoen van Sex Education op Netflix, wat trouwens wel meteen het laatste seizoen wordt. Wát? Gelukkig belooft de eerste teaser trailer wel veel goeds voor de fans van deze hilarische serie.

Sex Education seizoen 4: laatste seizoen

Grote kans dat je als fan van Sex Education alweer vergeten bent, hoe het laatste seizoen is afgelopen. Het is namelijk bijna twee jaar geleden, dat we met z'n allen seizoen 3 hebben gebingewatcht. Wel werden de fans meteen getrakteerd op leuk nieuws voor de toekomst: seizoen 4 van Sex Education was namelijk direct aangekondigd! Op dat moment wisten we alleen niet, wat we inmiddels wel weten. Blijkbaar is seizoen 4 van Sex Education namelijk ook gelijk het laatste seizoen van de populaire serie. Nooo!

Dit hebben de makers van de serie bekendgemaakt op Instagram. In een statement schrijven ze: "Het voelt bittersweet om dit te schrijven, omdat we hebben besloten dat het vierde seizoen ook de laatste van onze show zal zijn." De beslissing was overigens zeker niet makkelijk, maar volgens de makers is dit het perfecte moment voor een slotseizoen. "Naarmate de thema's en verhalen van het nieuwe seizoen vastliepen, werd het duidelijk dat dit het juiste moment was voor de graduation."

Nieuwe trans-personages

Natuurlijk gaat de serie Sex Education er wel uit with a bang! Het statement van de makers over de release van seizoen 4 komt namelijk tegelijk met de eerste teaser trailer. En hierin belooft het in ieder geval weer veel over seks te gaan. Zo introduceert hoofdpersonage Otis zich op een nieuwe school meteen als iemand "die in zijn vrije tijd áltijd over seks praat". Heerlijk!

Naast dat het zich afspeelt op een nieuwe locatie, zullen we ook een aantal nieuwe personages ontmoeten. Zo liet het andere hoofdpersonage Maeve (gespeeld door Emma Mackey) al weten, dat Maeve in seizoen 4 een minder grote rol heeft. Misschien komt dat door de komst van deze twee nieuwe personages. In november 2021 waren de makers namelijk op zoek naar acteurs voor twee nieuwe trans-personages. Oeh! Het eerste personage heet Abbi en is een jonge transvrouw met een "jaren 90 Winona Ryder vibe", zoals de makers het omschrijven in hun casting call-document. Het andere personage heet Roman, een transman, die wordt omschreven als een mafkees en goede luisteraar. Abbi en Roman, gespeeld door actrice Anthony Lexa en acteur Felix Mufti, zullen trouwens een koppel spelen en volgens de makers de ultimate power couple. Het wordt waarschijnlijk zo'n koppel, waar iedereen dol op gaat zijn. #couplegoals. We zijn benieuwd!

Wanneer te zien?

Gelukkig hoeven we in ieder geval niet lang te wachten op seizoen 4 van Sex Education. De releasedatum van het nieuwste en laatste seizoen van de serie ligt namelijk niet ver meer in de toekomst. Na de zomer verschijnt seizoen 4 van Sex Education op streamingdienst Netflix, om precies te zijn op donderdag 21 september. Zet deze datum dus snel in je agenda! Ondertussen kun je hier de eerste teaser trailer van Sex Education bekijken (en daarna seizoen 3 opnieuw bekijken):

Lees ook: Wow! Zo oud zijn de castleden van Sex Education in het echte leven