Wie is John de Bever van Expeditie Robinson?

Celebs door Jennifer

John de Bever is zonder twijfel de meest besproken persoon in Expeditie Robinson 2021. Na elke afleveringin waar hij verschijnt (en dat worden er misschien nog veel), stroomt Twitter weer vol met berichten over de zanger. Jammer genoeg niet altijd even positief. Dat terwijl we van zijn grootste hit wél een lach op ons gezicht krijgen. Wat weten we eigenlijk nog meer van deze bijzondere volkszanger?

Lees ook: 18 nieuwe deelnemers van Expeditie Robinson 2021

John de Bever woonplaats

John de Bever is op 7 april 1965 geboren in het Brabantse dorpje Berlicum. Tegenwoordig woont hij in Den Bosch. Een logische keuze voor John, aangezien hij daar al sinds zijn zeventiende geregeld rondhangt. Toentertijd speelde hij zaalvoetbal in de Brabantse stad, maar nu woont hij hier dus ruim tien jaar samen met zijn man Kees Stevens. Het stel stapte 10 april 2009 in het huwelijksbootje.

Kees Stevens

Afgelopen september vierden John en Kees hun 12,5-jarige huwelijk in Spanje. Niet alleen is Kees Johns man, ook is hij zijn manager. Het koppel leerde elkaar kennen, toen Kees een muzikale klus kreeg via AvroTros. Hij mocht helpen met de promotie rond Johns single samen met Annie Schilder. Inmiddels is Kees niet alleen de manager van John, maar ook van Marianne Weber en mede-Robinsonner Sieneke.

(Kees staat links op de foto)

John de Bever de zanger

John begon in 1980 met zijn carrière als zanger. Hij werd toen ontdekt door Vader Abraham (Pierre Kartner) tijdens een optreden op de Nijmeegse Vierdaagse. Hoewel hij 100.000 exemplaren verkocht van zijn eerste hit ‘Als ik later eens trouw’, besloot hij na drie singles en een LP toch even te stoppen als zanger. Hij wilde zich gaan focussen op voetbal.

John en voetbal

Het bleek een goede keuze van John om tijdelijk te gaan voetballen. Ruim twintig jaar voetbalde hij op professioneel niveau, zowel op het veld als in de zaal. Eerst speelde hij bij Dordrecht’90 (nu FC Dordrecht). Toen viel hij al op door zijn extravagante gedrag. Net als in ExRob maakte hij graag de dienst uit. Zo was een van zijn teamgenoten in dienst als zijn privéchauffeur. Later in de jaren 90 werd hij pas echt succesvol. Niet in het reguliere profvoetbal, maar als zaalvoetballer bij onder andere de toenmalige Tilburgse topclub Bunga Melati. Hij was samen met Edwin Grünholz een van de beste zaalvoetballers van Nederland. In 1997 werd hij ook uitgeroepen tot ‘beste zaalvoetballer van de wereld’. Nu snappen we waarom de Oranje Leeuwinnen zijn grootste hit ‘Jij krijgt die lach niet van mijn gezicht’ uitriepen als hun lijflied tijdens het EK 2017.

John en Marianne Weber

Niet alleen deelt John zijn manager met Marianne Weber, ze waren ook huisgenoten van elkaar. Marianne heeft drie jaar samengewoond met John en Kees. In een interview tegen AD zegt Marianne: “Wees gerust, onze triorelatie is puur platonisch.” Het begon met logeerpartijtjes na optredens, maar eindigde dus met een vast verblijf. Inmiddels woont Marianne in Gran Canaria om dichterbij haar kinderen en kleinkinderen te wonen.

John de Bever in Expeditie Robinson

John is inmiddels al jaren zanger en was al bekender geworden dankzij de Oranje Leeuwinnen. Echter heeft zijn deelname aan Expeditie Robinson hem nog meer bekendheid opgeleverd. Door zijn luie gedrag, geplaag en aparte uitspraken trekt hij overigens geen fans naar zich toe. Hij geeft liever alle taken, zoals eten zoeken en vuur maken, uit handen. Commanderen kan hij namelijk wel goed. Zelf eten maken? Ho, maar. Wekelijks stroomt Twitter hierdoor weer vol met niet heel fijne comments:

Expeditie Rob en John

In een interview met Omroep Brabant voorspelde man Kees dat John al binnen een dag zou afvallen. Dit klopt ergens wel, want John kreeg al direct geen kans op een plek binnen Kamp Noord of Zuid. Al zijn de Robinson-kijkers nog niet van hem af. Hij vertrok namelijk vervolgens naar Afvallerseiland. Hier lijkt hij, net als mede-kandidaat Rob Geus, vastgeroest. Voor John en Rob lijkt de expeditie voorlopig nog door te gaan. Dit terwijl ze niets hoeven te doen. Elke keer weer strijden de twee nieuwste afvallers tegen elkaar. Maar voor hoelang nog?

Johns realityserie?

De snel groeiende bekendheid van John levert hem misschien een nieuwe realityserie op. Dat gerucht gaat in ieder geval rond. Tijdens een aflevering Veronica Inside heeft Johan Derksen per ongeluk zijn mond voorbij gepraat. Plotseling heeft hij het over een soap. Hoogstwaarschijnlijk gaat het hier over een realityshow over John en zijn man Kees. Volgens Kees worden inderdaad gesprekken gevoerd: "Er is een partij heel enthousiast en dat zijn wij ook. Dus afwachten..." John de Bever is here to stay!

Lees ook: John de Bever werkt op iedereens zenuwen in Expeditie Robinson aflevering 4

Beeld: RTL/Tom Cornelissen