Robinson-kijkers zijn helemaal de kluts kwijt: ‘Komt er nog een samensmelting?’

Media door Jennifer

Ja, eindelijk hebben ook Tweede Kans eiland en Afvallerseiland de samensmeltingsproef gedaan. Nou ja, samensmelting? De kijkers zijn de kluts kwijt en vragen zich af hoe lang dit seizoen nog gaat duren. En wanneer komt nou de échte samensmelting? We zetten even alles op een rijtje.

expeditie robinson aflevering 18 jayjay

Lees ook: Kijkers spotten sabotage van John de Bever in Expeditie Robinson

Langdradig seizoen

De Expeditie Robinson afleveringen met de samensmeltingsproef zorgen helaas niet voor spanning en sensatie. Geen eilandraden, dus ook even geen complotjes. Enkel en alleen strijd om de immuniteitsring en een plekje in de samensmelting. En dat tijdens een proef, die we al in aflevering 17 hebben gezien. Saai... Enige verschil is dat het nu tussen de deelnemers van Tweede Kans eiland en Afvallerseiland gaat. Overigens is het nog niet duidelijk wanneer de samensmelting nou écht plaatsvindt. Het is een langdradig seizoen en de kijkers zijn het zat. Hoe lang gaat dit nog duren?

Samensmelting

Hoewel de kandidaten van Expeditie Robinson inmiddels allemaal een samensmeltingsproef hebben gedaan, weten we nog niet wanneer ze nou daadwerkelijk samensmelten. Ook tijdens de proef in aflevering 18 kreeg alleen een deel van de deelnemers een blauwe bandana: Yuki, Jasmine, Loiza. Yuki zit inmiddels behoorlijk save met zowel een immuniteitsring als een extra stem. Maar even over de samensmelting. Niet alleen was het heel saai en een herhaling van aflevering 17, kijkers snappen niks meer van het verloop van het spel. Als nu weer teams worden gevormd, wanneer komen ze dan samen?

Samensmeltingsdiner

Of bedoelen de makers van Expeditie Robinson met ‘samensmelting’ dat ze tijdens het diner samensmelten? Ook op Tweede Kans eiland krijgen namelijk alle deelnemers de kans om mee te eten, ondanks dat een deel geen bandana heeft gewonnen. Het meest opvallende tijdens het samensmeltingsdiner is Wietze. Vooral JayJay is onder de indruk van zijn hoge alcoholtolerantie: 

Blauwe versus groene bandana?

Wat gaat er nu gebeuren in Expeditie Robinson? Kamp Zuid en Noord en Tweede Kans eiland en Afvallerseiland zijn samengesmolten, maar dé échte samensmelting is er nog niet. Op dit moment heb je een deel met blauwe bandana’s en een deel zonder. Of nou ja… zonder? De makers van Robinson lijken per ongeluk te hebben gespoilerd in aflevering 18. In de aflevering is te zien hoe JayJay een groene bandana draagt tijdens een interviewtje. Huh? Is groen de kleur van de verliezers? We gaan het zien in aflevering 19.

Lees ook: Yuki over Expeditie Robinson: 'Ik heb me niet voorbereid'