Lizzy van der Ligt, verloofde van Yuki Kempees, bruut mishandeld op straat: "zonder uitleg of beroving"

Celebs door Jennifer

Lizzy van der Ligt, verloofde van singer-songwriter en Kris Kross Amsterdam-ster Yuki Kempees, kreeg afgelopen weekend de schrik van haar leven. Terwijl haar geliefde twee grote shows speelde, werd zij na haar uitgaansavond bruut mishandeld door een man. En gewoon zomaar uit het niets, zonder enige uitleg of beroving. Wát?

Lizzy van der Ligt

Als er in de Nederlandse celebritywereld één koppel is waar we fan van zijn, dan zijn het Yuki Kempees en zijn verloofde Lizzy van der Ligt. De twee maatjes en lovers maakten in mei 2023 bekend, dat ze in het huwelijksbootje stappen en kregen niet ver daarna hun tweede kindje. Naast dat ze een hoop tijd met het gezin doorbrengen, hebben ze allebei ook een druk eigen leventje. Zo speelde Yuki afgelopen weekend samen met zijn muziekgroep Kris Kross Amsterdam twee grote shows, terwijl zijn grote liefde Lizzy quality time had met vrienden en familie. Alleen eindigde de avond voor haar in een ware hel, zo schrijft ze nu op haar Instagramstory.

Bruut mishandeld

De avond begon zo fijn voor Lizzy, die gezellig in het samenzijn was met haar familie en vrienden. Alleen ging het daarna mis, zodra ze in haar eentje weer naar huis reisde. "Terwijl ik op de taxi stond te wachten, appte ik mijn moeder dat ik eraan kwam," schrijft ze op Instagram. Ze sliep op dat moment even in haar ouderlijk huis in Den Haag. Even later stuurt ze nog een bericht, zodra ze bijna bij haar moeders huis is. 'Ben er bijna, ga maar slapen,' stond in het appje, alleen bleek ze dus helemaal niet bijna thuis. Daarna voelt ze namelijk dat ze wordt achtervolgd, waarna ze binnen no time op de grond valt. Een man slaat haar "zonder enige uitleg of beroving" in haar gezicht.

Geen beroving of uitleg

Na de brute mishandeling op Lizzy wordt ze achtergelaten in een plas bloed, terwijl de man bij een vrouw achterop haar fiets springt en wegrijdt. Natuurlijk is ook Lizzy's verloofde Yuki hier flink van geschrokken. Op zijn Instagramstory schrijft hij: "Gevuld met woede en onbegrip ben ik naar Den Haag gereden en trof mijn lieve meisje aan met een volledig kapot geslagen gezicht." Aww. "Kapot geslagen door een maniak," schrijft hij daarna. "Ze is niet beroofd en er is niks gezegd. Het is een pure uiting van zinloos geweld geweest."

lizzy van der ligt mishandeld statement instagram

mishandeling lizzy van der ligt statement verloofde yuki

Flinke tik fysiek én psychisch 

Volgens Yuki is Lizzy een sterke vrouw. "Ze is van beton, haar krijgen ze niet klein," schrijft hij. Dat blijkt ook uit Lizzy's statement over de mishandeling, waarin ze nog even een boodschap geeft aan andere vrouwen. Zelf heeft ze zich namelijk in de avond op straat nooit onveilig gevoeld, alleen is ze hier natuurlijk wel van in shock. Ze waarschuwt dan ook andere mensen: "Pas alsjeblieft op buiten. Er zijn blijkbaar mensen die anderen zonder enige reden aanvallen. En dat besef ik me nu eens te meer."

Gelukkig gaat het momenteel "naar omstandigheden goed" volgens Yuki, die op maandagochtend een reactie geeft aan de verslaggever van RTL Boulevard. Wel heeft zijn verloofde niet alleen fysiek, maar ook psychisch "een flinke tik" gekregen. Desondanks laat ze zich niet zomaar uit de weg slaan. "We gaan niet ons leven hierdoor laten beïnvloeden. Lizzy is een heel positief mens," vertelt hij.

Lees ook: Jaimie Vaes over mishandeling Lil Kleine: "is geen weg terug"