Wow! Lizzy van der Ligt krijgt haatreacties na brute mishandeling: "liever dood of verminkt gezien"

Celebs door Jennifer

Het is op z'n zachtst gezegd geen fijne week voor Lizzy van der Ligt, de verloofde van muzikant Yuki Kempees die we kennen van Kris Kross Amsterdam. Eerder kwam al naar buiten, dat ze flink was mishandeld na een avondje uit. En nu blijkt, uit een column van Yuki voor Flair, dat ze niet alleen steunende berichten krijgt. Mensen sturen haar namelijk ook haatreacties. Wát?

Lizzy van der Ligt haatreacties na mishandeling

Dat was een aantal dagen geleden flink schrikken voor Lizzy van der Ligt, de verloofde van Kris Kross Amsterdam-zanger Yuki Kempees. Deze week werd Lizzy namelijk bruut mishandeld in Den Haag, toen ze onderweg was van een feestje naar haar ouderlijk huis. Het meest erge was waarschijnlijk, dat ze na de mishandeling werd achtergelaten in een plas bloed. Ze is niet beroofd en de reden voor de mishandeling is ook onbekend. Het was puur zinloos geweld. Logisch dan ook dat Lizzy na de mishandeling een hoop steunende berichten krijgt van volgers en fans. Alleen blijft het blijkbaar niet bij lieve berichten. Zo schrijft haar verloofde Yuki nu in zijn column voor Flair, dat Lizzy ook een hoop haatreacties heeft gekregen. Wacht, wat? Tja, Yuki snapt het zelf ook niet. "Ook heb ik me verbaasd over de hoeveelheid internet-psychopaten," schrijft hij. "Degenen die vanaf een anoniem profiel zo ziek in hun hoofd waren om te sturen dat ze haar liever dood, verkracht of verminkt hadden gezien." Excuse us?

Ook veel herkenning

Voor de meeste mensen klinkt het bizar, maar blijkbaar zijn er mensen die Lizzy liever dood of verkracht zagen dan lichtgewond. Al had Yuki hier eigenlijk wel rekening mee gehouden op de één of andere manier.

Overigens verbaasde hij zich het meest over andere reacties, namelijk reacties van vrouwen - en mannen - die zich herkenden in de situatie. "Overal waar ik kwam, bij optredens, radio-programma's en televisieopnames met bekende Nederlanders, rolden de verhalen over aangedaan zinloos geweld als vanzelf van de tong," schrijft hij. "De een vergelijkbaar met Lizzy's verhaal, de ander bedreigd en bespuugd, het merendeel nog zwaarder fysiek mishandeld." En volgens hem waren dit allemaal 'normale mensen', die weer in tranen uitbarstten zodra ze het verhaal opnieuw deelden. Heftig! Eerder gaf Yuki ook al aan dat Lizzy niet alleen fysiek, maar ook mentaal een flinke klap had gekregen. Volgens Yuki is het blijkbaar overal in Nederland "heel onveilig". "Dan kun je denken: dat valt allemaal mee, want eerlijk gezegd dacht ik dat zelf ook altijd. Maar dan kan ik je nu in alle eerlijkheid vertellen: het valt dus niet mee. Het valt vies, vies, heel vies tegen."

Lees ook: Lizzy van der Ligt, verloofde van Yuki Kempees, bruut mishandeld op straat: "zonder uitleg of beroving"