Stefano Keizers: leeftijd, vermogen en biografie

Beroemdheden door Zara

Stefano Keizers is met name bekend als cabaretier en gekke typetjes. Sinds 2023 is zijn alter ego Donny Ronny.

Over Stefano Keizers

Volledige naam
Gover Julius Samuel Meit
Geboortedatum
24 augustus 1987 (leeftijd 36 jaar)
Geboorteplaats
Amsterdam
Huidige woonplaats
onbekend
Relatiestatus
in een relatie

Achtergrondinformatie

Gover, ofwel Stefano, is een echte multitalent. Hij is schrijver, kunstenaar, muzikant, zanger en presentator. Echter heeft hij echt de meeste populariteit verkregen vanwege zijn alter ego type Stefano Keizers, waarin blijkt dat hij de kunst als comedian wel onder de knie heeft.

Hij had zelf nooit verwacht dat zijn alter ego zo goed zou aanslaan, maar was hier maar al te blij mee. De cabaretier wilde hoe dan ook groot en bekend worden, zodat hij zich niet hoefde te beperken in zijn creatieve uitingen.

Jeugd

In 2009 studeerde Gover af aan de Gerrit Rietveld Academie in Amsterdam, een hogeschool voor Beeldende Kunst en Vormgeving. Zijn cabarettalenten groeide op de Amsterdamse Jeugdtheaterschool.

Zijn ouders wonen in Curaçao. Zijn familie is geen fan van de spotlights en zijn blij met zijn keuze voor een pseudoniem. Er is niet veel bekend over zijn jeugd, maar naar eigen zeggen is hij de 'meest functionele junk van Nederland'. Waar hij over tien jaar staat weet hij zelf ook nog niet, in een interview in 2020 gaf hij namelijk toe niet te denken dat hij er dan nog is.

Carrière 

Hoewel Gover al langere tijd bezig was met cabaret, brak hij echt door in 2015 toen hij meedeed aan het Amsterdams Kleinkunst Festival. Hier is zijn alter ego ontstaan. Zijn unieke manier van entertainment sloeg direct aan en heeft ervoor gezorgd dat hij de Wim Sonneveldprijs won.

Zijn populariteit begon echt te groeien bij het grotere publiek door zijn deelname aan tv-programma De Slimste Mens in 2016. Tussen 2018 en 2022 ging hij door met theater en hield hij zich bezig als auteur en producent voor meerdere theaterproducties zoals Erg Heel (2018), Sorry Baby (2019) en Hans Teeuwen (2021).

Zijn unieke humor en entertainende persoonlijkheid heeft gezorgd voor verschijningen in meerdere programma's: Het Perfecte Plaatje (2020), Expeditie Robinson (2021) en De Verraders (2022).

In 2020 volgde documentairemaker Lavina Aronson de cabaret een jaar lang om erachter te komen wie Gover daadwerkelijk is. De documentaire, Mijn naam is Stefano Keizers, zou het publiek een kijkje achter de schermen geven over de ware identiteit van de unieke, maar verwarrende kleinkunstenaar. Volgens de media lijkt hij op elke tv-verschijning een totaal ander persoon en weten mensen niet meer wanneer hij een type speelt, want hij lijkt namelijk altijd in zijn rol.

In 2024 ging Gover aan de slag als creatief directeur van het optreden van Joost Klein, die zou optreden tijdens het Eurovisiesongfestival 2024. Gover was ook te zien in de videoclip van Europapa, het nummer waarmee Joost zou optreden. Helaas was Klein op het laatste moment gediskwalificeerd vanwege een incident met een cameravrouw, die aangifte heeft gedaan.

Vermogen Stefano Keizers

Het vermogen van Stefano Keizers is onbekend. Hij deelde in 2020 dat er 30 duizend euro op zijn zakelijke rekening stond, maar dat is om zijn werkkosten te dekken. De cabaretier noemt zichzelf niet rijk; hij is comfortabel genoeg om al z'n vaste lasten te betalen. Hij staat er in ieder geval beter voor dan zijn periode bij voormalige bang, Wooden Constructions, waarbij ze elk optreden verlies maakten.

Instagram Stefano Keizers

Bekend van

Youtube Video's

Veelgestelde vragen over Stefano Keizers

Waarom praat Stefano zo raar?

Dat Gover, of Stefano, zo praat is met name omdat dat bij zijn alter ego hoort.

Waarom heeft Gover Meit een alter ego? 

Gover gebruikte in eerste instantie een alter ego, zodat zijn ouders niet achter zijn deelnames kwamen. Dit omdat ze hem al vaak zagen falen voor de doorbraak in zijn carrière.

Wat is de nieuwe naam van Stefano Keizers?

Gover heeft er in 2023 voor gekozen om zijn oude alter ego achter zich te laten en verder te gaan met de artiestennaam Donny Ronny. Naar eigen zeggen zat er een stigma op zijn oude artiestennaam.

Met wie heeft Stefano een relatie? 

De relatie staat niet in de schijnwerpers, maar sinds eind 2021 heeft Gover een relatie met Loes Wijnhoven. Ze delen hun passie voor muziek en zijzelf zit in een zangduo Clean Pete, met haar tweelingzus.

Hot or Not?

  • Yes! (0)
  • Nope! (0)