Gover Meit boos op media om Songfestival: 'We Zijn gestalkt en lastiggevallen'

Media door Alyssa

Gover Meit, voorheen bekend als Stefano Keizers, is totaal niet te spreken over de media. Na het songfestivaldebacle waarbij Joost Klein werd gediskwalificeerd, richt Gover zijn pijlen niet op de EBU of de songfestivalmedewerkers, maar op de media die volgens hem de grote boosdoeners in dit verhaal zijn.

Ongemakkelijk Interview met RTL Boulevard

In een interview met RTL Boulevard langs de rode loper, valt Gover Meit het programma aan met opmerkelijke uitspraken. "Net als iedereen was het ook voor mij een zware periode. Ik moet ook wel echt zeggen, we zijn zo ontzettend gestalkt en lastiggevallen. Vooral door RTL Boulevard, maar ook wel door de hele media."

Pers verschool zich overal

Volgens Gover had de pers zich overal verstopt om maar iets van Joost en zijn crew te kunnen zien. "We moeten gewoon weer heel eventjes zelf bijkomen van alle heftigheid. En ook wel van de paniek die journalisten ons hebben gebracht. Want ja, continu stonden er mensen in mijn privésfeer me te filmen en achter de bosjes achter me aan te zoeken." Gover is dan ook opgelucht dat het hele avontuur achter de rug is. "Dat is gewoon geen prettig leven. Dus ik doe het weer heel even rustiger aan als je het niet erg vindt."

RTL Boulevard snapt er niks van

Aran Bade, die door Gover wordt neergezet als 'de hoofdstalker' van RTL Boulevard, is verbaasd over wat Gover uitkraamd. "Ik zit echt met verbazing hiernaar te kijken", zegt hij na het zien van het interview met Gover. "Want we waren echt bang dat er echt iets aan de hand was met Gover Meit. We hebben hem nooit meer gezien na dat incident eigenlijk. Hij heeft niet eens op het podium gestaan." Volgens Aran was het bijna onmogelijk om Joost en zijn crew te spreken te krijgen, omdat ze steeds verstoppertje leken te spelen met de media.

Gover Meit heeft het zelf uitgelokt

Daphne Bunskoek van RTL Boulevard begrijpt Govers geklaag ook niet. In het programma zegt ze het volgende: "Normaal is alles wat hij doet ook een beetje een performance act. Als er daar geen media bij is, dan is het ook niks." Aran vindt dat Gover de mediastorm zelf heeft veroorzaakt door alles op te blazen alsof het een "maanlanding" zou worden. Boulevard-expert Eric de Munck noemt het ook naïef. "Het is het Songfestival. Het is niet een soort braderie waar je komt."

Meerdere onderzoeken?

Gover hintte ook op "meerdere onderzoeken", terwijl er voor zover bekend alleen een strafrechtelijk onderzoek in Zweden loopt. Aran zegt hierover: "Ik weet niet beter op dit moment dat er één onderzoek loopt. Maar dan zou dat ook betekenen dat er daarnaast nog een ander onderzoek zou zijn gestart." Maar goed, het blijft Gover Meit, dus Aran neemt wat hij zegt met een korreltje zout.

Lees ook: Say what?! Mogelijk voor Nederland geen Songfestival volgend jaar