Joost Klein afwezig bij repetitie Songfestival wegens incident

Media door Alyssa

Oh jee! Het loopt even niet helemaal soepel in Malmö. Tijdens de eerste repetities van de finale van het Eurovisie Songfestival wordt Joost Klein niet toegelaten om te repeteren.

Joost Klein mag niet repeteren

Het is een enerverende tijd voor Joost. Na zijn fantastische optreden gisteren in de halve finale heeft hij zich gekwalificeerd voor de finale van het Songfestival. Geweldig nieuws, toch lijkt er nu iets niet helemaal goed te gaan. Vandaag staan er namelijk belangrijke repetities gepland voor de grote dag en Joost zou als vijfde optreden, maar Nederland werd opvallend genoeg overgeslagen tijdens deze repetities.

Eden Golan in plaats van Joost 

In plaats van Joost verscheen zangeres Eden Golan namens Israël, die eigenlijk na Joost en zijn Europapa zou moeten optreden. Gek, toch? Vooral omdat Joost wel te zien was tijdens de opening van de show...

Geen verklaring 

Na Israël ging de show verder met Litouwen. De organisatie heeft nog geen verklaring gegeven voor de wijziging. De European Broadcasting Union (EBU) heeft aangekondigd dat er een onderzoek wordt gestart naar het incident met Joost Klein. Maar, voorlopig mag Joost ook niet meer repeteren, laten ze weten.

Onderzoek naar een incident

AVROTROS heeft bevestigd dat de EBU een onderzoek uitvoert naar een incident. "We wachten de resultaten van dit onderzoek af en zullen tot die tijd geen verdere informatie verstrekken." De tweede repetitie op vrijdagavond is van groot belang, aangezien de internationale jury's op basis van deze show beslissen welke landen zij punten zullen geven. Deze stemmen tellen voor de helft mee op zaterdag. De andere helft wordt bepaald door het publiek.

Lees ook: Joost Klein smeekte om hulp: gevecht tegen trauma's en geestelijke gezondheidszorg