'Horrormanager' reageert op oud-songfestivaldeelnemer Joan Franka: "Joan verdraait de feiten"

Media door Jennifer

Of je het songfestival nou op de voet volgt of niet, grote kans dat je je oud-songfestivaldeelnemer Joan Franka met haar indianentooi wel herinnert. Helaas bleek haar songfestivalavontuur in werkelijkheid helemaal niet zo leuk. Afgelopen zondag mocht ze in de talkshow van Renze hierover napraten. Daar krijgt ze onder meer een anonieme reactie van haar oude 'horrormanager'. En die is niet mals.

Joan Franka bij talkshow Renze

Na het openhartige interview van Joan Franka in het tv-programma Better Than Ever stroomden de steunende reacties van kijkers binnen. Geen wonder dat ze afgelopen zondag bij de talkshow van Renze aanschuift aan tafel om te praten over de aflevering. Niet alleen praten ze na over het interview, maar hoort Joan hier ook reacties aan van haar voormalige TVOH-coach Roel van Velzen én haar oud-manager. Vooral de reactie van deze 'horrormanager' maakt indruk op haar en de kijkers:

'Horrormanager' Joan Franka wil in gesprek

Roel van Velzen heeft het hele songfestivalavontuur niet meegemaakt en kan hier dus weinig over zeggen. Al zegt hij wel "dat het heel veel vragen oproept". De oud-manager daarentegen was hier natuurlijk wel bij, maar deze vertelt in een anonieme reactie "zich totaal niet te herkennen in het door haar geschetste beeld". Ook zeggen ze: "Joan verdraait de feiten en wij distantiëren ons van alle beschuldigingen gericht aan het management." Wel staan ze nog open voor een privégesprek met Joan "om de periode rond het songfestival in Baku nog eens te evalueren".

Proces van heling en zelfontdekking

Bij het zien van de reactie van het oude management kun je verwachten, dat Joan niet erg staat te springen om een gesprek met haar 'horrormanager'. "Ze hebben mij elf jaar - of weet ik veel hoeveel jaar - niet gezien. Alsof ik niet bestond. En nu ineens willen ze gesprek. Dat vind ik interessant, maar ik moet voelen in mezelf of dat dan nodig is," vertelt ze tegen Renze. "Als er wordt gezegd dat ik feiten verdraai, dan weet ik niet of dat zinvol is voor mij." Dat ze het verhaal deelde in Better Than Ever, hoorde vooral bij haar proces van heling en zelfontdekking.

Joan openhartig in Better Than Ever

In de aflevering van Better Than Ever vertelt Joan openhartig over de periode rond haar deelname aan het Eurovisie Songfestival in 2012. In de aflevering vertelt ze vol emotie: "Ik denk dat ik dingen heb gedaan, waar ik niet volledig achterstond. En dat ik mensen heb vertrouwd, die niet te vertrouwen waren." Zo herinnert iedereen zich vast nog de indianentooi van Joan. Tijdens haar songfestivaloptreden droeg ze deze indianentooi, wat veel reacties en memes opleverde.

Zelf stond ze echter helemaal niet achter het idee van de indianentooi. Alleen zat ze vast in een contract en kon ze er gewoonweg niet onderuit. Ze werd helemaal in de bubbel van haar management gezogen, die haar vervolgens probeerden te kneden. Zo zei haar manager blijkbaar tegen haar "dat ze er niet uitziet en echt moet afvallen". In het interview tijdens Better Than Ever vertelt Joan: "Ik was helemaal van mijn bron af en werd steeds meer zoals zij wilden. In die periode heb ik ook een eetstoornis ontwikkeld." Heftig!

Lees ook: Alles over Mia en Dion die voor Nederland uitkomen op het Songfestival