Alles over Mia en Dion die voor Nederland uitkomen op het Songfestival

Media door Elsemieke

Vandaag werd bekend gemaakt dat de deelnemers van het Eurovisiesongfestival 2023 Mia Nicolai (26) en Dion Cooper (28) zijn. Met welk nummer Mia en Dion meedoen, is nog niet bekend. Maar wie zijn deze twee afgevaardigden eigenlijk? We praten je bij.

Mia Nicolai en Dion Cooper komen voor Nederland uit op het Songfestival

Dion Cooper en Mia Nicolai gaan volgend jaar namens Nederland naar het Eurovisie Songfestival in Liverpool. Duncan Laurence gaat het nummer schrijven, zo werd bekend gemaakt in het NPO Radio 2-programma Aan de Slag! met Bart Arens. Heb je geen idee wie deze twee mensen zijn? We praten je bij.

Mia Nicolai

Mia begon al op haar derde aan viool- en pianolessen. Uiteindelijk heeft ze in Melbourne, Londen, Mexico en New York gewoond. Nu is ze gesetteld in Los Angeles, maar vrijheid wil ze nog steeds. Wellicht komt dat ook omdat ze ontzettend hard is gepest als kind. Niet zo gek dus ook dat haar debuutsingle 'Set me Free' over de behoefte aan vrijheid ging. Haar tweede single 'Mutual Needs' werd meteen internationaal gewaardeerd.

Dion Cooper

Duncan Laurence, de songfestivalwinnaar van 2019, bleek voor Mia de sleutel tot haar muziekpartner. Via Duncan leer ze namelijk Dion kennen. Dion deed eerder mee met The voice of Holland. Hij speelt het nummer 'Feeling Good', maar uiteindelijk strandt hij bij The Battles. Dion bracht in 2021 een EP uit, genaamd 'Too Young Too Dumb'. De single 'Fire' volgt daarna. 

Wanneer is het Songfestival van 2023?

Het Verenigd Koninkrijk, dat in 2022 tweede achter Oekraïne werd, zal de organisatie nu op zich nemen. Normaal gesproken verzorgt het winnende land de organisatie van de volgende versie, maar omdat er nog oorlog is in Oekraïne, gaat de organisatie nu naar een ander land. Het songfestival vindt volgend jaar plaats tussen 9 en 13 mei in Liverpool. Zet maar vast in de agenda.