Enthousiaste reacties op eerste repetitie Songfestival-duo Mia & Dion: "verdienen excuses van heel Nederland"

Media door Jennifer

Het duurt niet lang meer, voordat het grootste liedjesfestijn van Europa weer losbarst. Met de eerste halve finale in zicht is het tijd om te repeteren voor 'ons' Eurovisie Songfestival-duo Mia Nicolai & Dion Cooper. En iedereen was natuurlijk razend benieuwd naar de eerste repetities van Mia & Dion, na de (letterlijk) valse start tijdens hun eerste liveoptredens in Madrid en Amsterdam. Nou, goed nieuws voor het duo, want inmiddels is vrijwel iedereen enthousiast over de Nederlandse inzending voor het Songfestival.

Eerste repetitie Songfestival-duo Mia & Dion

Na een paar eerste liveoptredens voor publiek hadden Mia & Dion afgelopen weekend hun eerste repetitie van het Eurovisie Songfestival. Op de eerdere optredens kregen ze bakken met kritiek over zich heen, omdat ze niet zuiver zongen. Mensen vonden zelfs dat Nederland zich moest terugtrekken uit het liedjesfestijn of iemand anders moest insturen. Natuurlijk is dat allebei niet zo eenvoudig, maar gelukkig lijkt het tij inmiddels gekeerd.

Tijdens de eerste repetitie bij het Songfestival in Liverpool gooien 'onze' Mia & Dion namelijk hoge ogen. Op de TikTok van Eurovision staan beelden van de repetitie, waaronder mensen massaal positief reageren op de eerste beelden. Zo zegt iemand: "Dit klinkt eigenlijk beter dan ik verwachtte." En een ander vindt dat het duo een excuses verdiend van heel Nederland. Ook denken sommige mensen dat Nederland wel de finale haalt.

Nieuwsgierig geworden naar de eerste repetitie van Mia & Dion op het Songfestival? Bekijk ze hieronder:

@eurovision Haunting, mesmerising, and enchanting stuff from Mia & Dion 🥺🧡 #Eurovision2023 #Eurovision @Mia Nicolai @Dion Cooper ♬ original sound - Eurovision

Enthousiaste reacties

Niet alleen onder het TikTokkanaal stromen de enthousiaste reacties binnen. Ook op Twitter zijn Mia & Dion momenteel het gesprek van de dag. Ook op dit socialmediakanal ontvangen ze mooie, positieve reacties:

Duncan Laurence

Een flinke ommezwaai dus voor Songfestival-duo Mia & Dion. Al wordt hun 'coach' zanger Duncan Laurence ook weer in het goede daglicht gezet in de media. Naast Mia & Dion kreeg ook hij een heleboel negatieve comments over zich heen. Duncan is degene die het duo naar voren schoof bij de Songfestivalcommissie en daarnaast ook de persoon, die hun support tijdens het muzikale spektakel in Europa. Al vonden mensen op een gegeven moment, dat hij het duo niet genoeg steunde. Het leek er zelfs op, dat Duncan niet was meegereisd naar Liverpool. Dat is dus kennelijk onzin, zo blijkt uit een door fans gemaakte compilatie. In de video op Twitter zien we beelden van Duncans Instagram, waarin je ziet hoe hij gewoon met Mia & Dion is afgereisd naar het Verenigd Koninkrijk.

Songfestival: wanneer te zien?

Hopelijk bieden de enthousiaste reacties het Songfestival-duo Mia & Dion genoeg steun voor de komende dagen. De halve finale is namelijk al bijna. Volgende week vinden eerst de halve finales plaats op dinsdag 9 en donderdag 11 mei. Daarna vindt de grote finale plaats op zaterdag 13 mei en hopelijk met een oranje tintje dus. Fingers crossed!

Lees ook: Alles over Mia en Dion die voor Nederland uitkomen op het Songfestival