Wèralucië en Said zoeken groot huis voor samengesteld gezin in Kopen Zonder Kijken

Media door Rochèll

Het is maandagavond en dat kan maar één ding betekenen: een nieuwe aflevering van Kopen Zonder Kijken. In de derde aflevering van dit seizoen zien kijkers hoe Wèralucië (34) en Said (48) de zoektocht naar een huis uit handen geven aan het klusteam van het populaire programma. Hun grootste wens? Een groot huis met genoeg ruimte voor hun samengestelde gezin.

Kopen Zonder Kijken: Wèralucië en Said

Wèralucie en Said wonen op dit moment in Amersfoort, maar zoeken een ruim koophuis voor maximaal 550.000 euro, met genoeg slaapkamers voor alle vier kinderen. Naast dat ze vooral veel ruimte willen, hebben ze nog een aantal eisen. Wat betreft Said mag het huis een oprit en een grote tuin hebben. Wèralucië's wensen zijn een bad en een kookeiland. Daarnaast is ook de bestemming van het huis nog niet zeker. "Het liefst blijf ik gewoon in Amersfoort Vathorst", vertelt Wèralucië. Terwijl ze dit zegt klinkt er op de achtergrond een luide 'nee'. "De kinderen dus niet", lacht ze. Voor Said maakt de locatie niet veel uit. "Als het maar midden Nederland is."

Lees ook: Paul en Kim zoeken groter huis in Kopen Zonder Kijken: "meer ruimte nodig voor pleegkinderen"

Grote zorgen

Na het eerste gesprek met Bob en Alex zit de schrik er goed in. Vooral toen ze het hadden over concessies. Want wat willen ze, wanneer er alleen nog maar budget over is voor een badkamer óf een keuken? Een onmogelijke keuze, vinden ze. "In plaats van zenuwen heb ik nu eigenlijk gewoon al grote zorgen", aldus Wèralucie.

Aan Alex de taak om een geschikte woning te vinden. Het kost wat moeite, maar uiteindelijk lukt het. En dat alles nog vóórdat de concessieklok afgaat. Het wordt een woning in Harderwijk. Tijdens het rondje rijden, zien Wèralucië en Said verschillende huizen in verschillende steden. Heel veel rust geeft het ze niet. "Ik wil het liefst gewoon een slaappil innemen en dan woensdag wakker worden. En Martijn die ons komt ophalen en ons naar ons huis brengt. Want ik kan dit helemaal niet aan, de aankomende dagen", zegt Wèralucië.

Kleiner dan gehoopt

Tijd om het huis te bekijken. Waar ze vooral meebezig zijn, is de grootte van het huis. Op het eerste oog lijkt het huis namelijk kleiner dan ze hadden gehoopt. "Ik ben blij, maar ik had het wel wat ruimer verwacht. Ik hoop dat er nog genoeg budget over is om er iets moois van te maken", aldus Wèralucië. Er is 60.000 euro overboden, en nu nog een budget van 60.000 euro over voor de verbouwing en de inrichting. De twee zijn behoorlijk geschrokken van het bedrag dat ze hebben moeten neerleggen voor hun nieuwe woning. "Wat een geld, zeg. Een hoop geld. Veel te veel", spreekt Said uit in een videoboodschap.

Reacties

Een aantal maanden later is het zover: het huis is klaar. En gelukkig voor de twee, is het gelukt om aan de wensen te voldoen. Een mooie keuken met kookeiland én een extra badkamer op zolder. Bij het zien van hun nieuwe woning, reageren Wèralucie en Said enthousiast. "Het huis is echt super mooi geworden." En de badkamer en keuken? "Die zijn wauw."