Crowdfunding gestart voor deelnemer Kopen Zonder Kijken: "zes weken geleden diagnose MS gekregen"

Media door Rochèll

Veel kijkers zitten iedere maandagavond voor de buis gekluisterd voor een nieuwe aflevering van Kopen Zonder Kijken, waarin deelnemers de zoektocht naar een huis uit handen geven aan het klusteam van het populaire programma. Rens Kooyman is één van deze deelnemers. Zes weken geleden werd bij hem de diagnose MS gediagnosticeerd. Inmiddels is er een crowdfundig gestart om de behandeling te bekostigen.

Deelname Kopen Zonder Kijken

De aflevering waarin Rens en zijn partner te zien zijn, is nog niet op televisie uitgezonden. Zijn deelname aan het programma wordt echter wel bevestigd door presentator Martijn Krabbé en interieurstyliste Roos Reedijk. Beiden delen zij een video op Instagram, waarmee ze volgers oproepen een donatie te doen. "Rens doet mee aan KzK en kreeg slecht nieuws. MS. Ik hoop dat we hem kunnen helpen met al onze kijkers. En dat zijn er best veel", schrijven ze bij hun posts.

Diagnose MS

Op de crowdfunding pagina Rens Beats MS legt Rens de situatie uit. "Hi! Ik ben Rens Kooyman, 31 jaar en op de dag dat we vierden dat ons zoontje alweer 6 maanden bij ons was, kreeg ik totaal onverwacht een telefoontje met het bericht dat er sporen van MS bij mij zijn ontdekt", schrijft hij. Al snel volgde een diagnose: Primair Progressieve MS. PPMS is de meest progressieve vorm van MS en komt bij slechts 5% van de mensen met MS voor en betekent direct achteruitgang. "Een enorme shock en je ziet al je dromen in duigen vallen. Maar hé, bij de pakken neer gaan zitten is het laatste waar ik voor sta. Ik kijk naar wat er wél mogelijk is, let’s go!".

Behandeling bekostigen

Een manier om de ziekte te stoppen is door middel van een Hematopoietische Stamceltransplantatie (HSCT) in Mexico. Daar zitten kosten aan verbonden die in Nederland niet worden vergoed en daarom is Rens een crowdfunding gestart. De kosten bedragen namelijk rond de 90.000 euro. "Dit lijkt een onmogelijke opgave, maar dankzij crowdfunding hoop ik mijn toekomst weer terug te krijgen en dromen waar te mogen maken."

 

Bron: SUPP, Instagram: Roos Reedijk, Martijn Krabbé Beeld: Rens Kooyman