Paul en Kim zoeken groter huis in Kopen Zonder Kijken: "meer ruimte nodig voor pleegkinderen"

Media door Rochèll

Het is maandagavond en dat kan maar één ding betekenen: we konden weer genieten van een nieuwe aflevering van Kopen Zonder Kijken. In de tweede aflevering van dit seizoen zien kijkers hoe Paul (33) en Kim (30) de zoektocht naar een huis uit handen geven aan het klusteam van het populaire programma. Hun grootste wens? Ruimte voor alle kinderen die er zijn, en alle kinderen die - wellicht - nog komen.

Kopen Zonder Kijken: Paul en Kim

Let op: dit artikel bevat spoilers.

Paul en Kim wonen inmiddels al een aantal jaren samen in een huurhuis in Utrecht. Vijf jaar geleden begonnen ze met hun zoektocht naar een koophuis, maar vergeleken met toen ziet de wensenlijst er nu heel anders uit. Hoewel het al moeilijk genoeg was om een geschikt huis voor twee personen te vinden, zoekt het stel nu een huis voor minimaal vijf personen: er zijn twee jaar geleden namelijk drie pleegkinderen in het gezin verwelkomd. Tijd voor een grotere plek om te wonen.

Ruimte voor kinderen
De opdracht voor Alex? Een huis vinden rondom Utrecht, met minimaal 4, maar het liefst 5 à 6 slaapkamers. "Ons hart heeft nog steeds ruimte voor nog meer kinderen, en we hopen ons toekomstige huis dus ook. We hopen dat we er in de toekomst met meer dan vijf gaan wonen. We weten nog niet met hoeveel", legt Kim uit. Een andere wens is een ruime benedenruimte. De ideale locatie voor het huis is De Bilt. Dit alles mag 600.000 kosten, inclusief verbouwen.

Lees ook: Kijkers positief over dankbaar stel in Kopen Zonder Kijken: "wat een verademing"

Twijfels over deelname

Na veel zoeken lukt het Alex om een geschikt huis te vinden in Driebergen-Rijsenburg. Tijd voor de welbekende speurtocht langs verkochte huizen. Helaas zorgt het rondje niet echt voor geruststelling bij het stel. "We kwamen eigenlijk heel teleurgesteld thuis na deze route en hebben er ook wel heel veel stress van", legt Paul uit in een videoboodschap. "Na de route heeft de spanning wel zo hoog gezeten bij ons dat we wel echt getwijfeld hebben van gaan we de koop dan misschien tocht ontbinden, met alle risico's van dien", vertelt hij aan Martijn. Gelukkig besluiten ze toch door te gaan met het avontuur.

Verbouwen tot droomhuis

Nadat Paul en Kim hun huis hebben bekeken, is het aan Bob de taak om met het overgebleven budget het bestaande huis om te bouwen tot een droomhuis. En dat lukt zeker, met een nog overgebleven budget van 95.000 euro. Het huis wordt voorzien van een grote benedenruimte, genoeg slaapkamers en een nieuwe badkamer. Een groot aantal aan slaapkamers is nóg belangrijker geworden, nu de twee ook nog eens in verwachting zijn van een kindje. Ook interieurstyliste Roos kan helemaal losgaan, gezien het stel van veel kleur houdt. En wie een beetje fan is van Kopen Zonder Kijken, weet dat Roos niet vies is van wat kleur in huis. 

Een ander huis

Vol spanning rijden Paul en Kim richting Driebergen-Rijsenburg, waar ze een bijna compleet nieuw huis aantreffen. "Dit is heel anders. Echt heel mooi", aldus Kim. Ook Paul is onder de indruk en zichtbaar geëmotioneerd bij het zien van hun nieuwe plek. Wanneer ze het klusteam zien staan, spreken ze hun lof voor de woning uit. "Iedere kamer is een sprookje", vertelt Kim. "Dit is echt precies wat wij mooi vinden", vult Paul aan. Paul en Kim kunnen niet wachten om het nieuwe huis aan hun kinderen te laten zien. Paul: "De reactie die zij gaan geven, dat is alles voor ons. De kinderkamers, dat is voor ons echt goud waard."