Kijkers positief over dankbaar stel in Kopen Zonder Kijken: "wat een verademing"

Media door Rochèll

Gisteravond was het weer zover: het populaire programma Kopen Zonder Kijken was weer op de buis. In de eerste aflevering van het nieuwe seizoen zagen kijkers hoe Lisa en Riski de zoektocht naar een huis uit handen gaven. Reacties op de eerste aflevering zijn vooral positief. "Wat een leuk stel, zonder kapsones en absurde eisen, wat een verademing!", schrijft een Twitteraar.

Kopen Zonder Kijken: Lisa en Riski

De eerste aflevering van Kopen Zonder Kijken Seizoen was weer een succes. Deelnemers Lisa en Riski huren samen een appartement in Lochem en zoeken naar een koopwoning, het liefst iets groter dan hun huidige appartement. Voorheen woonden ze in Indonesië, het land waar Riski vandaan komt. Na twee jaar besloten ze naar Nederland te verhuizen.

Lisa en Riski hebben vergeleken met veel andere jonge stellen, weinig wensen voor hun nieuwe woning. Ze zoeken een eengezinswoning met minimaal drie slaapkamers, een tuin en een ruime keuken. Veel meer dan dat hoeven ze niet. "Een huis is een huis", herhaalt Riski meermaals. Het stel hoopt een woning te vinden in Lochem. De stad waar ze nu samen wonen en waarin Lisa ook is opgegroeid. En voor haar oma zou het al helemaal fijn als ze dichtbij blijven wonen, vertelt ze. Wat ook vooral belangrijk is, is dat de ouders van Riski kunnen blijven logeren als ze op bezoek komen vanuit Indonesië. 

Lees ook: Kopen Zonder Kijken seizoen 6: startdatum, informatie en presentatie

Onmogelijke zoektocht

Tijdens het eerste bezoek van presentator Martijn Krabbé vertellen de twee dat ze al 25 bezichtigingen hebben gehad, maar helaas zonder succes. In de hoop dat het team van Kopen Zonder Kijken het wel voor elkaar krijgt een huis te vinden, stellen Lisa en Riski een budget beschikbaar van 310.000 euro. 

Er wordt een huis gevonden, maar heel veel budget voor de verbouwing is er niet meer over: er is nog 10.000 euro te besteden. Gelukkig krijgt Bob Sikkes al snel een telefoontje met het bericht dat er nog 10.000 euro extra beschikbaar is. Met een budget van 20.000 euro realiseert de bouwdeskundige een nieuwe keuken en vloer en wordt de badkamer verbouwt. Ook is er nog geld over voor Roos, die het interieur weet om te toveren.

Lisa en Riski zijn sprakeloos, als ze het eindresultaat eindelijk mogen bewonderen. "Wat supermooi! Ik ben echt helemaal verbaasd", reageert Lisa. "Ik ben echt superblij!", aldus Riski.

Reacties van kijkers

De eerste aflevering van Kopen Zonder Kijken seizoen 6 kan rekenen op positieve reacties. Op Twitter delen veel kijkers hun mening. "Een koppel dat geen hoge eisen heeft! Ook eens top om te zien!!", schrijft iemand. Naast positieve reacties, vragen veel mensen zich ook af hoe dit jonge stel aan zo'n budget komt. "Waarom kunnen deze mensen wel een huis kopen, terwijl de gemiddelde twintiger zelfs niet eens kunnen huren?!", klinkt het.