Joost Klein: leeftijd, vermogen en biografie

Beroemdheden door Redactie Ze.nl

Joost Klein is een Nederlandse muzikant. Daarnaast is hij ook schrijver en voormalig youtuber. Hij begon zijn carrière op 10-jarige leeftijd met het YouTube-kanaal EenhoornJoost. Hier deelde hij zowel sketches als mini-documentaires op.

Zijn YouTube-kanaal is niet zijn enige succes. Ook is hij zijn eigen muzieklabel begonnen, heeft hij zijn eigen dichtbundel geschreven, scoorde hij een internationale hit met Friesenjung en boekt hij grote successen met zijn eigen nummers.

Over Joost Klein

Volledige naam
Joost Klein
Geboortedatum
10 november 1997 (leeftijd 26 jaar)
Geboorteplaats
Britsum
Huidige woonplaats
in het westen
Relatiestatus
single

Achtergrondinformatie

Joost groeide op in Friesland, waar hij een zware jeugd achter de rug heeft. Als jonge jongen verliest Joost beide ouders. Hij zit nog maar net in de brugklas als zijn vader overlijd aan kanker. En nog geen jaar later overlijd zijn moeder aan een hartslilstand.

Jeugd

Joost groeide op in Stiens en Britsum, twee dorpen in de gemeente Leeuwarden. Hier woonde hij samen met zijn ouders en oudere broer en zus, die ongeveer vijftien jaar ouder waren dan hem. Joost ging naar school op het Stedelijk Gymnasium Leeuwarden.

Carrière

Van 2008 tot 2016 was Joost actief op YouTube onder de naam EenhoornJoost. Sinds 2016 heeft hij het leven als youtuber ingeruild voor artiest en schrijver. Hij gebruikt zijn YouTube-kanaal, dat nu Joost Klein heet, alleen nog maar om zijn muziek te delen.

In 2015 bracht hij zijn eerste nummer uit als rapper: 511. Waarna hij in 2016 naar buiten kwam met zijn eerste EP Dakloos, waar onder andere zijn populaire singles Zelfgemaakt en Bitches onder vallen. In 2017 en 2018 stond Joost kort onder contract bij Top Notch. In deze tijd kwam zijn eerste mixtape 'Scandinavian Boy' uit en zijn tweede EP M Van Marketing. Al snel richtte Joost zijn eigen label Albino Records op. Onder zijn eigen label kwam in 2019 zijn debuutalbum Albino uit. Daarna verschenen er nog vier albums: 1983, Joost Klein 7, Albino Sports Vol.1 en Fryslân. En ook bracht hij nog veel singles uit, waaronder de grote hits Wachtmuziek en Friesenjung.

Lees ook: Romy Monteiro: leeftijd, vermogen en biografie

Vermogen Joost Klein

Wat precies het vermogen van Joost Klein is, is niet bekend. Wel zou het volgens bookingssites minimaal €45.000 kosten om hem te boeken voor een optreden. De carrière van Joost heeft een flinke boos gekregen door zijn deelname aan het Eurovisie Songfestival. Door zijn diskwalificatie is Joost alleen maar populairder geworden en is hij voor een bepaald bedrag te boeken voor een feest. Niet alleen in Nederland, maar ook over de grenzen heen is zijn popularieit gestegen. Wil je Joost boekene voor je feest? Dat kost je dus een flink vermogen. Voor een optreden van 45 tot 60 moniten betaal je inmiddels namelijk meer dan €50.000.

Instagram Joost Klein

Bekend van

Zijn YouTube-kanaal EenhoornJoost, waarmee hij zijn carrière begon. Nu is hij vooral bekend door zijn populaire nummers Ome Robert, Scandinavian Boy, Wachtmuziek en Friesenjung. En zijn albums M van Marketing, Albino en 1983.

Lees ook: Mark Baanders: leeftijd, vermogen en biografie

Youtube Video's

Veelgestelde vragen over Joost Klein

Wat is er gebeurd met Joost zijn ouders?

Toen Joost in de brugklas zat overleed zijn vader aan kanker. Nog geen jaar later overleed zijn moeder aan een hartstilstand.

Hoeveel albums heeft Joost Klein?

Joost heeft acht albums.

Wat voor muziek maakt Joost Klein?

De muziekstijl van Joost loopt erg uiteen. Het kent dan ook veel verschillende genres: happy hardcore, punk, hiphop, gabberpop en indie.

Waarom heeft Joost het album 1983 genoemd?

Na het overlijden van zijn ouders hebben zijn oudere broer en zus hem opgevangen. De naam 1983 refereert naar de geboortedatum van zijn broer, dat tevens zijn manager is. Joost ziet de naam 1983 als een manier om zijn broer te bedanken.

Is Joost Klein Duits?

Nee, Joost is een Nederlandse artiest en schrijver. Wel is hij met zijn nummer Friesenjung erg populair geworden in Duitsland.

Hot or Not?

  • Yes! (33)
  • Nope! (5)