Steeds meer details over incident met Joost Klein: 'Hij begon zich meteen te verontschuldigen'

Media door Alyssa

Joost Klein is momenteel terug thuis na alle ophef rondom het Eurovisie Songfestival. Na een nare confrontatie met een cameravrouw, kreeg hij flinke repercussies van de organisatie. Joost werd gediskwalificeerd van het liedjesfestijn en zelfs de Zweedse politie kwam eraan te pas. Nu het onderzoek is afgerond en het dossier naar het Zweedse OM gaat, beginnen langzaam maar zeker meer details over het incident naar buiten te sijpelen.

Dreigende vuistbeweging

Volgens het Zweedse dagblad Aftonbladet heeft Joost Klein zich meteen uitgebreid verontschuldigd na het incident met de vrouw. Eerder werd al gemeld dat Joost meteen heeft toegegeven dat hij een dreigende vuistbeweging heeft gemaakt richting de cameravrouw, nadat hij haar had gevraagd te stoppen met filmen.

Verontschuldiging van Joost Klein

Volgens anonieme bronnen die met de Zweedse krant hebben gesproken, heeft Joost Klein zich direct na het incident meerdere keren verontschuldigd. Het is momenteel alleen niet duidelijk of zijn excuses ook zijn overgekomen bij de cameravrouw.

Geen fysiek contact, wel agressief? 

Joost heeft toegegeven dat hij een dreigende beweging heeft gemaakt, maar hij zou hierbij de vrouw niet hebben aangeraakt. Helaas raakte de cameravrouw toch gewond doordat haar camera brak en ze hierdoor zichzelf sneed. Hoewel Joost geen fysiek contact maakte, beweren andere anonieme bronnen dat zijn gedrag agressiever was dan wordt beweerd door de AVROTROS en dit mogelijk heeft geleid tot de breuk van de camera.

Mogelijke vervolging van Joost Klein

De organisatie van het Songfestival staat nog steeds achter hun beslissing om Joost te diskwalificeren, terwijl de Zweedse politie heeft laten weten dat het OM een zaak tegen de zanger zal beginnen. Het dossier van Klein wordt in juni bij de rechtbank aangedragen.

Steun van artiesten

Joost staat er op dit moment niet alleen voor. Meerdere artiesten spreken zich uit tegen de sfeer achter de schermen bij het Eurovisie Songfestival. Zo laat S10, die in 2022 voor Nederland optrad op het liedjesfestijn met het nummer De Diepte, van zich horen. In een video van RTL Boulevard deelt S10 dat ze de sfeer achter de schermen bij het Eurovisie Songfestival "echt heel heftig" vond en dat haar persoonlijke grenzen daar niet werden gerespecteerd.

'Het was heftig voor mij'

Stien de Hollander, bekend als S10, benadrukt dat ze niet wil dat mensen denken dat ze het helemaal niet leuk vond daar. Toch zijn er wel een aantal dingen gebeurd die S10 als onprettig heeft ervaren. "Het Songfestival is wel gewoon echt heel heftig. Mensen willen constant iets van je. Iedereen trekt aan je. Dat heeft bij mij in ieder geval wel zijn tol geëist. Ja, dat was wel heftig voor mij."

Lees ook: Zo reageerde de producer van Europapa op de diskwalificatie