S10 spreekt zich uit over onprettige sfeer bij Eurovisie Songfestival: 'Vond het daar heel heftig'

Media door Alyssa

Je moet wel onder een steen hebben gelegen om niet op de hoogte te zijn van het drama rondom het Eurovisie Songfestival, toch? Terwijl Joost Klein momenteel thuis zijn wonden likt en geduldig wacht op de beslissing van het Zweedse OM, zijn er andere artiesten die nu hun stem laten horen over de onveilige sfeer achter de schermen.

Steun van S10

Het lijkt erop dat Joost Klein op dit moment indirect steun krijgt van verschillende artiesten. Zo laat S10, die in 2022 voor Nederland optrad op het liedjesfestijn met het nummer De Diepte, van zich horen. In een video van RTL Boulevard deelt S10 dat ze de sfeer achter de schermen bij het Eurovisie Songfestival "echt heel heftig" vond en dat haar persoonlijke grenzen daar niet werden gerespecteerd.

'Het was heftig voor mij'

Stien de Hollander, bekend als S10, benadrukt dat ze niet wil dat mensen denken dat ze het helemaal niet leuk vond daar. Toch zijn er wel een aantal dingen gebeurd die S10 als onprettig heeft ervaren. "Het Songfestival is wel gewoon echt heel heftig. Mensen willen constant iets van je. Iedereen trekt aan je. Dat heeft bij mij in ieder geval wel zijn tol geëist. Ja, dat was wel heftig voor mij."

'Mensen zijn over mijn grens gegaan' 

Op de vraag of ze over haar grenzen heen is gegaan, antwoordt ze eerst ontkennend: "Want ik wilde er ook aan meedoen en ik wilde ook presteren", reageert ze. Ze vult aan: "Maar er zijn wel veel mensen over mijn grens heen gegaan, vooral in die backstage, waar het eigenlijk niet echt een prettige omgeving is voor artiesten." Als voorbeeld noemt ze het filmen van artiesten tijdens kwetsbare momenten, waarvan S10 het "prettig" zou vinden als dat verandert.

Meerdere artiesten spreken zich uit 

S10 is niet de enige artiest die zich uitspreekt over wat er achter de schermen bij het Eurovisie Songfestival gebeurt. Ook dit jaar hebben meerdere artiesten laten weten dat ze de sfeer achter de schermen bij het Eurovisie Songfestival als niet prettig hebben ervaren. Zo vertelde de gitarist van de Noorse inzending zelfs dat ze hebben getwijfeld om zich terug te trekken voor de finale. AVROTROS heeft dinsdag laten weten dat er namens Joost Klein vanuit de omroep bij de organisatie van het evenement melding is gemaakt van een onveilige sfeer.

Incident Joost Klein

Maandag meldde de Zweedse politie dat het dossier van Joost Klein is overgedragen aan het Zweedse OM. Ze verwachten dat Joost zal worden vervolgd voor het incident met de cameravrouw tijdens het Songfestival. De zaak staat gepland voor juni.

Lees ook: Zo reageerde de producer van Europapa op de diskwalificatie