Zo reageerde de producer van Europapa op de diskwalificatie

Media door Alyssa

Het hartverscheurende nieuws van Joost Klein zijn diskwalificatie op het Eurovisie Songfestival heeft niet alleen de zanger zelf, maar ook zijn muziekproducent Tantu Beats, die eigenlijk Teun de Kruif heet, diep geraakt.

Vijfhonderd uur 

Op TikTok, waar Teun zijn video's post onder zijn artiestennaam Tantu Beats, laat hij tijdens een fietstocht het outro van zijn nummer Europapa horen. Ondertussen zien we de volgende tekst in het beeld: 'Wanneer je lied wordt gediskwalificeerd van het songfestival'. In het bijschrift van de video schrijft Teun dat hij vijfhonderd uur met het nummer bezig is geweest. Hij sluit zijn post af met een gebroken hartje.

De tekst gaat verder onder de TikTok-video.

@tantubeats

Vervolging na incident

Gisteren meldde de Zweedse politie dat het dossier van Joost Klein is overgedragen aan het Zweedse OM. Ze verwachten dat Joost zal worden vervolgd voor het incident tijdens het Eurovisie Songfestival. De zaak staat gepland voor juni. Joost is inmiddels terug in Nederland, waar hij nu rustig kan herstellen van deze grote Eurovisie-nachtmerrie.

Populariteit van Joost Klein

Ondanks de mega teleurstelling tijdens het liedjesfestijn groeit Europapa in populariteit. Het nummer is het meest gestreamde lied op Spotify in Nederland, België en Letland, en ook in andere Europese landen zoals in Zweden, Polen, Zwitserland, Noorwegen, Duitsland, Griekenland, Ierland en Denemarken wordt het lied veel geluisterd. Het Spotify succes moet voor Joost dan nog een kleine troost zijn te midden van de teleurstelling van de diskwalificatie.

Europapa uit de kerkklokken

Naast de groeiende populariteit op Spotify en een verdubbeling van zijn Instagram volgers, heeft Nederland een bijzondere manier bedacht om Joost een hart onder de riem te steken. Vandaag klonk het nummer Europapa uit kerkklokken op verschillende plekken in het land. Het lied vulde de straten van Weesp, Nijkerk en Groningen met zijn melodie. Het initiatief voor deze ontroerende actie kwam van de ochtendshow van 3FM-dj Wijnand Speelman. Hij riep klokkenspelers door heel Nederland op om de artiest te steunen. Europapa weerklonk ook in steden als Vlissingen, Eindhoven, Leiden, Venlo, Meppel, Oldenzaal en Hasselt. En dat moet toch als een kleine overwinning voelen voor Joost.

Lees ook: Joost Klein smeekte om hulp: gevecht tegen trauma's en geestelijke gezondheidszorg