Russell Brand: leeftijd, vermogen en biografie

Beroemdheden door Redactie Ze.nl

Russell is een Engels komiek, acteur, columnist en radio- en televisiepresentator.

Over Russell

Volledige naam
Russell Edward Brand
Geboortedatum
4 juni 1975 (leeftijd 49 jaar)
Geboorteplaats
Grays, Verenigd Koninkrijk
Huidige woonplaats
Londen
Relatiestatus
Russell is getrouwd met Laura Gallacher

Achtergrondinformatie

Russell staat vooral bekend als een flamboyant persoon die er niet voor schuwt om controverses op te zoeken. In 2006 won hij de British Comedy Awards voor beste nieuwkomer en in 2008 voor beste live stand-up.

Jeugd

Russell Brand had niet echt een zorgeloze jeugd. Zijn ouders scheidden toen hij zes maanden oud was en en niet lang daarna werd bij zijn moeder kanker gediagnosticeerd. Wanneer Russell 16 is verlaat hij zijn school en zijn thuis en dompelt zich onder in de wereld van verslavingen. Het lukte hem uiteindelijk af te kicken en uit te groeien tot een celebrity.

Carierre

Zijn carrière is even controversieel als zijn privéleven. Zijn groei naar celebrity faam begon toen hij presentator werd van "Big brother big mouth" in 2014. Daarna werd hij een veelgevraagd presentator in het Verenigd Koninkrijk. Zo hostte hij onder meer de uitreiking van de NME, de MTV en de Brit Awards. Ook kreeg hij een debatprogramma bij E4 en verhuisde met "The Russell Brand show" naar het meer mainstream Radio 2.

Ook bleef hij in het nieuws vanwege pittige uitspraken naar andere bekende mensen. Maar ook op het gebied van politiek is ie niet op zijn mond gevallen. Dat levert hem nogal eens kritiek op. Zijn huwelijk met superster Katy Perry zorgde ook voor nog meer bekendheid. Dat huwelijk strandde echter al na 2 jaar in 2012.

Russell schreef ook twee autobiografieën, waarvan eentje over zijn verslaving-verleden.

De laatste jaren houdt Russell zich vooral bezig met activisme en minder met entertainment. De filmpjes die hij maakt publiceert hij op YouTube en Rumble.

Vermogen Russell

Het geschatte vermogen van Russell Brand ligt tussen de £10 miljoen en £40 miljoen.

Instagram Russell

Bekend van

Controverse

In september 2023 kwam Russell Brand in het nieuws door klachten van vier vrouwen die hem beschuldigden van seksueel misbruik in de periode 2006-2013. Russell beschuldigt de media echter van een gecoördineerde aanval. Ook zegt hij dat er getuigenissen zijn die de verhalen zullen tegenspreken.

Youtube Video's

Veelgestelde vragen over Russell

Hoe is Russell beroemd geworden?

Russell werd een populaire Britse televisiester door in Big Brother te verschijnen en zijn eigen talkshow en tal van andere series te hosten.

Wat is de achtergrond van Russell?

Hij heeft een Engelse achtergrond.

Hoe kan Russell Brand zo goed spreken?

In de woorden van Russell zelf: “Ik lees veel en zoek dingen op in het woordenboek.”

Waarom is Russell vegan?

Russell is een uitgesproken veganist. Hij heeft geen vlees meer gegeten sinds zijn veertiende.

Waar wordt Russell van beschuldigd?

Russell wordt beschuldihd van verkrachting, aanranding en emotioneel misbruik. De acteur en cabaretier zou zich tijdens het hoogtepunt van zijn roem ook ongepast hebben gedragen op het werk, onder meer door zich uit te kleden, seksuele opmerkingen te maken en zich agressief te gedragen.

Wat voor kleding draagt Russell?

Russel, bekend om zijn magere lichaamsbouw, goed verzorgde baard en donker krullende lokken, valt op door zijn androgyne, dandy-rock-look – cowboylaarzen, zwarte jeans met smalle heupen en losgeknoopte overhemden.

Hot or Not?

  • Yes! (0)
  • Nope! (0)