Katy Perry: leeftijd, vermogen en biografie

Beroemdheden door Redactie Ze.nl

Katy Perry is een Amerikaanse popzangeres-songwriter, actrice en gitariste. Haar eerste megahit was het nummer I Kissed a Girl.

Over Katy Perry

Volledige naam
 Katheryn Elizabeth Hudson
Geboortedatum
25 oktober 1984 (leeftijd 39 jaar)
Geboorteplaats
Santa Barbara, Californië, Verenigde Staten
Huidige woonplaats
 Montecito, Californië, Verenigde Staten
Relatiestatus
Katy heeft een relatie met Orlando Bloom.

Achtergrondinformatie

In 2018 werd Katy in één klap bekend door het nummer I Kissed a Girl, dat in twintig landen de eerste plaats behaalde. Andere bekende hits zijn onder andere Roar en Dark Horse. Roar werd zelfs de op een na bestverkochte single van 2014

Jeugd

Katy groeide op in een conservatief gezin. Het werd haar zelfs verboden om naar pop- en rockmuziek te luisteren. Allebei haar ouders zijn pastoren. Toen ze 9 jaar oud was begon ze met het nemen van zanglessen. Een paar jaar later begon ze met gitaarspelen.  Haar eerste optredens waren in de kerk.

Carierre

Vanaf haar vijftiende is Katy vastbesloten om een carrière in de muziek op te bouwen. En dat doet ze niet zonder succes. Want op haar 21ste tekent ze een contract bij Capitol Music.

Een jaar later komt haar debuutplaat One Of The Boys (2008) uit met daarop onder andere ‘I Kissed A Girl’. Hiermee breekt ze in één klap door. Vanaf dat moment is Katy niet meer weg te denken uit de media. Ze brengt allerlei nieuwe singles uit en verloofd zich met de Britse komiek Russell Brand.

Haar volgende album Teenage Dream is ook heel succesvol. Singles als 'California Gurls' ‘Firework' en ‘'Last Friday Night (T.G.I.F)' bereiken allemaal de nummer één positie in de Amerikaans hitlijsten. Met als resultaat: ze verbreekt het record van Michael Jackson.

Haar vierde studioalbum Prism (2014) is echter nog succesvoller. Van dit album komen hits als 'Roar', 'Unconditionally' en 'Dark Horse'.

Naast haar muzikale carrière speelt Katy ook nog in de film Zoolander 2 en begint ze een schoenenlijn. Daarnaast host ze de 2017 MTV Video Music Awards en jureert bij American Idol. Inmiddels is ze ook moeder van een dochter (geboren in 2020) en verloofd met Orlando Bloom.

Vermogen Katy Perry

Katy Perry heeft een geschat vermogen van ongeveer 330 miljoen dollar.

Instagram Katy Perry

Bekend van

I Kissed a Girl

I Kissed a Girl is de tweede single van haar album One of the Boys. Katy zegt dat het nummer gaat "over de magische schoonheid van een vrouw". Het was een megahit, maar zorgde ook voor controverse over homoseksualiteit

Youtube Video's

Veelgestelde vragen over Katy Perry

Wat is er met het oog van Katy?

Een filmpje waarin Katy tijdens een optreden haar rechteroog tot twee keer toe niet open krijgt, is een keer viraal gegaan. Volgens sommige mensen is Perry's oogprobleem een bijwerking van het coronavaccin. Daarvoor bestaat echter geen bewijs.

Is Katy opnieuw zwanger?

Katy Perry wil 'niet zwanger naar het altaar lopen'. Volgens een bron zijn Katy en haar verloofde Orlando Bloom 'niet actief' bezig met een tweede kindje. Ze hebben samen sinds 2020 dochtertje Daisy Dove.

Hoeveel Grammy's heeft Katy?

Katy heeft in totaal 13 grammy's gewonnen.

Wie is de moeder van Katy Perry?

De moeder van Katy heet Mary Perry.

Wat is het bekendste liedje van Katy?

Het bekendste liedje is haar eerste hit 'I Kissed a Girl'.

Welke kleur haar heeft Katy Perry?

Katy heeft kenmerkend zwart haar.

Hot or Not?

  • Yes! (0)
  • Nope! (0)