Gwen van Poorten: leeftijd, vermogen en biografie

Beroemdheden door Zara

Gwen van Poorten is een Nederlandse presentatrice, met name bekend van XITE, De Social Club en Spuiten en Slikken.

Over Gwen van Poorten

Volledige naam
Gwen van Poorten
Geboortedatum
17 november 1989 (leeftijd 34 jaar)
Geboorteplaats
Veghel
Huidige woonplaats
Amsterdam
Relatiestatus
vrijgezel

Achtergrondinformatie

Gwen van Poorten heeft meerdere tv-programma's gepresenteerd zoals Spuiten en Slikken en De zomer met Art, en host momenteel haar eigen podcast Met Z'n Allen, waarbij ze wekelijks met bekende gasten vragen van anonieme luisteraars beantwoordt.

Jeugd

Gwen is in het Brabantse Veghel geboren en is opgegroeid in Uden. Op jonge leeftijd was ze geïnteresseerd in de dansscène, later pakte ze meer modellenwerk op voor onder andere Axe en Bavaria. Op 18-jarige leeftijd verhuisde ze naar Den Haag, en twee jaar later werkte ze in een sportschool.

Op 22-jarige leeftijd kreeg ze last van een burn-out. Dit motiveerde haar om meer energie te steken in persoonlijke groei, wat ook de basis is voor haar eigen podcast Met Z'n Allen.

In 2023 verloofde zij met haar vriend, die haar ten huwelijk vroeg in Sedona, Arizona, voor een festival van Burning Man. Helaas werd de verloving na drie maanden afgebroken en is ze sindsdien vrijgezel.

Carrière

Gwens interesse als presentatrice begon toen zij producties verzorgde van festivals, clubtours en evenementen. Zo kwam zij in 2012 bij XITE terecht. Sinds 2014 stapte ze over naar BNN, waar zij een start maakte in haar carrière als presentatrice. Ze werd het vaste gezicht van Spuiten en Slikken en De Social Club.

Vanwege haar opkomende bekendheid kreeg ze meerdere verschijningen bij tv-programma's, waaronder Fort Boyard (2014), Roadtrippers (2016) en De Verraders (2022).

In 2022 zette ze haar eigen podcast op, genaamd Met Z'n Allen, waarbij ze elke week bekende gasten uitnodigt om vragen te beantwoorden van anonieme luisteraars. De motivatie hierachter is het doorbreken van taboes van onder andere haar burnout, waardoor de onderwerpen eerlijk zijn en de diepte ingaan. De #METZNALLEN community die ze inmiddels heeft opgebouwd, steunt en motiveert elkaar in meditatie en zelfontwikkeling.

In september 2022 bracht zij haar eerste boek uit, Voeten in het stopcontact, gaat ze dieper in op hoe zij uit haar burn-out kwam. Het is een boek vol motivatie voor zelfliefde, jezelf op één zetten, mediteren, alleen reizen en sommige apps van je telefoon gooien.

In juni 2024 brengt zij nog een boek uit: 33, Een jaar waarin ik alles verloor en me nog nooit zo rijk heb gevoeld. Dit slaat terug op het jaar waarbij haar verloving na drie maanden is afgebroken en ze alles verloor, maar ook letterlijk al haar bezittingen verloor door een fout van een verhuisbedrijf.

Het tijdschrift FHM heeft Gwen uitgeroepen tot Mooiste Vrouw van Nederland van 2024.

Vermogen Gwen van Poorten

Het vermogen van Gwen is niet bekend. Wel kun je haar volgens bronnen voor 4 uur inhuren als presentator, al gaat dit je €6.500,- euro kosten.

Instagram Gwen van Poorten

Bekend van

Youtube Video's

Veelgestelde vragen over Gwen van Poorten

Waarvan is Gwen van Poorten bekend?

Gwen is bekend als presentatrice van BNN-programma's De Social Club en Spuiten en Slikken.

Wat is er met Gwen haar spullen gebeurd? 

Het ging een tijd wat minder met Gwen in 2023, toen haar verloving na drie maanden werd afgebroken en zij haar bezittingen verloor vanwege een fout van een verhuisbedrijf. Momenteel is ze er sterker bovenop gekomen en omschrijft ze dit bizarre jaar in haar nieuwste boek: 33, Een jaar waarin ik alles verloor en me nog nooit zo rijk heb gevoeld.

Waar woont Gwen? 

Gwen heeft gewoond in Veghel, Uden en Den Haag, maar woont momenteel in Amsterdam.

Wat doet Gwen voor werk? 

Van Poorten is werkzaam als presentatrice voor BNN en host haar eigen podcast Met Z'n Allen.

Hot or Not?

  • Yes! (0)
  • Nope! (0)