Gwen van Poorten uitgeroepen tot mooiste vrouw van Nederland

Media door Alyssa

Whoop whoop, het is weer zover! De jaarlijkse FHM500 is bekend en raad eens wie er met de hoofdprijs vandoor is gegaan? Niemand minder dan Gwen van Poorten, die door mannenplatform FHM is gekroond tot de absolute mooiste vrouw van Nederland. You go, girl!

Gwen van Poorten als de mooiste vrouw van Nederland

De prijsuitreiking vond gisterenavond plaats in The Harbour Club Theater in Amsterdam en Gwen van Poorten was in de wolken met haar nieuwe titel. "Ik vind het een grote eer dat ik word verkozen tot Mooiste Vrouw van Nederland", aldus de kersverse winnares. Ze gaf toe dat ze het lastig vond om bescheiden te blijven, want zeg nou zelf, je gaat jezelf niet ineens de lekkerste noemen. Maar Gwen weet: "Het allerbelangrijkste hierin is natuurlijk dat je jezelf ook mooi vindt."

Romy Monteiro geeft stokje door aan Gwen van Poorten

Vorig jaar was het Romy Monteiro die met de felbegeerde titel aan de haal ging, maar dit jaar moet ze genoegen nemen met een plekje op nummer 8. Geen probleem though, want Gwen is een waardige opvolger. Op nummer 2 vinden we het model Imaan Hammam en de top 3 wordt gecomplementeerd door niemand minder dan Sylvie Meis.

De tekst gaat verder onder de Instagram-post van FHM500.

Meer op Instagram

Sylvie Meis: Queen of the Century

Maar wacht even, Sylvie ging niet met lege handen naar huis! Ze kreeg de prestigieuze oeuvreprijs, ook wel bekend als de Queen of the Century Award. En terecht, want Sylvie is al jaren een vast gezicht in de FHM500. "Ik heb altijd warme herinneringen gekoesterd aan FHM", vertelde ze. "Zij hebben mij destijds op de kaart gezet en dat heeft mijn carrière in een stroomversnelling gebracht."

Andere winnaars

Naast Gwen en Sylvie vielen nog een aantal andere powervrouwen in de prijzen. Zo won Lieke Klaver de prijs voor Mooiste Sportvrouw van Nederland. Model Amaka Enem ging naar huis met de Social Media Queen Award. En ook de mannen werden niet vergeten, want acteur Frank Lammers nam de TABAC Gent of the Year Award in ontvangst.

Recordaantal stemmen 

Volgens FHM zijn er dit jaar maar liefst zes miljoen stemmen uitgebracht. Dat is een recordaantal! Hoofdredacteur Chris Riemens is dan ook super trots: "FHM zet al bijna 25 jaar vrouwen in hun kracht. De FHM500 is een ode aan de schoonheid van de vrouw, waar niet alleen looks, maar ook persoonlijkheid en prestaties tellen." Amen to that!

Lees ook: Abbey Hoes ontvangt haatberichten na titel 'mooiste vrouw van Nederland'