Kijktip: de 5-delige documentaire Visible: Out on Television

Media door Laura

Twee vrouwen of mannen die zoenen op de buis of het witte scherm: we kijken er niet meer van op. Sterker nog: we moedigen die diversiteit alleen maar aan. Dat was zestig jaar geleden wel anders. Veel mensen uit de LGBTQ-community konden niet niet herkennen in het stereotype beeld dat op televisie werd voorgeschoteld. Met veel bloed, zweet en tranen hebben zij ervoor gezorgd dat ook zij vertegenwoordigd worden in de media. In de nieuwe Apple TV+-serie Invisible: Out On Television praten onder andere Ellen Degeneres, Sara Ramirez en Neil Patrick Harris over hoe zij en hun community deze strijd hebben ervaren.

Visible: Out on Television

De 5-delige documentaire onderzoekt het belang van televisie voor de LGBTQ-community en andersom hoe zij televisie hebben gevormd. Elke 60 minutendurende aflevering bespreekt thema's als onzichtbaarheid, homofobie, de evolutie van een LGBTQ-personages en uit de kast komen in de televisie-industrie.

Sterren als Ellen Degeneres, Neil Patrick Harris, Oprah Winfrey en Sara Ramirez komen aan het woord in de serie, die geproduceerd is door Emmy-genomineerden Ryan White and Jessica Hargrave.

Visible: Out on Television is sinds 14 februari te zien op Apple TV+. Check de trailer!

 

 

Lees ook: