Zeg vanavond ?Dag Tegen Pesten?

De maatschappij door Redactie Ze.nl
Arie Boomsma en Tim Hofman duiken vanavond samen in de wereld van het pesten. De mannen verzorgen de presentatie van het eenmalige programma Dag Tegen Pesten. Maar een verdrietige avond wordt het, volgens de presentatoren, niet!
 
Het programma Dag Tegen Pesten is een samenwerking tussen de KRO en BNN. Voor Tim Hofman betekent dit dat hij vanavond zijn grote TV-debuut maakt. Na programma?s als Spuiten en Slikken en 24/7 is het nu tijd voor wat serieuzer werk. ?Uiteindelijk is het natuurlijk gewoon mijn werk om tv te maken. Ik maak me daar in technische zin dan ook niet druk over?, vertelt Tim aan Spits
 
Arie en Tim zijn blij met het thema van de avond. "Hiermee kun je pesten bespreekbaar maken, maar ook nieuwe fenomenen als cyberpesten aan de kaak stellen. Plus, het is ook een stukje bewustwording, want mensen hebben ook niet altijd door dat ze iemand pesten?, zegt Tim.
 

 
Zelfmoord
Aanleiding voor de uitzending is de schokkende dood van twee tieners, Tim Ribberink en Fleur Bloemen. Zij pleegden eind 2012 allebei zelfmoord als gevolg van jarenlang door pesters te zijn getreiterd. Naast slachtoffers van pesten en een deskundig panel, doen ook een aantal BN?ers een boekje open over hun ervaringen met pesten.
 
Toch willen de presentatoren er geen beladen avond van maken, ondanks dat het onderwerp erg heftig is. ?We hebben niet de illusie dat we het probleem pesten in één avond op kunnen lossen", vertelt Tim. "Arie en ik zijn allebei tv-makers die vinden dat het niet te zwaar moet allemaal en vinden dat je af en toe ook een grapje moet kunnen maken."
 
Het programma is om 20:25 op Nederland 3 te zien. Kijk voor meer informatie op DagTegenPesten.nl.

Wat vind jij van dit initiatief? Ga je vanavond kijken?