Kaj lost mysterie op: hier slapen de afvallers na de eilandraad

Media door Jennifer

Hoe kan het toch dat de weggestemde kandidaten in Expeditie Robinson altijd 's ochtends aankomen op Afvallerseiland? De eilandraad vindt namelijk vaak 's avonds plaats. Slapen ze dan tussendoor stiekem in een luxe resort? Nou, echt niet. Zelfs tussen de eilandraad en Afvallerseiland blijft het afzien. Presentator Kaj geeft antwoord op de vraag.

kaj afvallers slapen

Lees ook: Wanneer is Expeditie Robinson te zien?

Afvallers Expeditie Robinson

De meest grote mysteries bij Expeditie Robinson-kijkers werd afgelopen weekend eindelijk beantwoord door presentator Kaj Gorgels. Hoe kan het nou dat de eilandraad 's avonds is en de weggestemde kandidaten 's ochtends bij Afvallerseiland aankomt? Slapen de afvallers in een hotel? Of zijn ze gewoon heel lang onderweg naar Afvallerseiland? Hij postte op Instagram een story: "PANIEK! PANIEK! Een prangende vraag van de kijkers over Expeditie Robinson." Nee, ze zijn niet de hele nacht op het water. Vanwege de veiligheid mogen ze 's nachts niet varen.

Houten shelter

De afvallers van Expeditie Robinson slapen in een soort hutje op de eilandraad, ook wel een shelter genoemd. Op Instagram schrijft Kaj Gorgels: "Geloof mij, dit is geen luxe plek. Dit is letterlijk een houten constructie met een semi-overkapping van zeil. Gewoon buiten, in dezelfde hitte of kou, in de regen en omringt met dezelfde rotmuggen." Volgens Kaj is dit al jaren zo, ook toen hij zelf meedeed aan de expeditie. Hij vond het zelf echt vreselijk en sliep veel liever op zijn eigen eiland. 

Lees ook: Yuki over Expeditie Robinson: 'Ik heb me niet voorbereid'

Beeld: Brunopress