Lifestyle / Media
Media

Squid Game in no time gebinged? Deze series vind je ook leuk

Was jij ook net als de rest van de wereld in ban van de serie Squid Game? Deze serie vertelt het verhaal van een dodelijke en gruwelijke afvallingsrace. Een spel op leven en dood. Inmiddels weet je geen raad meer en ben je wanhopig op zoek naar een vergelijkbare serie. Gelukkig voor jou, zijn de onderstaande series ook een leuk alternatief!

Alice in Borderlander serie netflix Squid Game alternatief

Lees ook: Netflix series top 10 van het najaar 2021

Snowpiercer

Snowpiercer gaat over een trein die oneindig rondjes om de wereld rijdt. En nee, niet voor de lol. De wereld is namelijk veranderd in een ijswoestijn en de enige overlevenden van de mensheid bevinden zich in deze trein, die maar liefst duizend wagons lang is. Aan boord van de trein is het leven niet bepaald gemakkelijk. Er heerst net zoals in Squid Game een klassenstrijd tussen de rijke machthebbers en uitgebuite arbeiders. Naast dat er flink wordt gevochten, wordt er ook een lichaam gevonden. Kan de detective aan boord het mysterie rondom het lichaam oplossen?

Alice in Borderland

Deze Japanse serie speelt zich af in een verlaten Tokio en draait net als Squid Game om overlevingsspellen. De serie gaat over een jongeman die de naam Arisu draagt. Hij een lusteloze, werkloze en door videogames geobsedeerde jongeman die plotseling met twee vrienden in een parallelvorm van Tokio belandt. Ze worden gedwongen om mee te doen aan een reeks dodelijke spellen om te kunnen overleven. Komt bekend voor, of niet?

The Society

Stel: je gaat op schoolreisje (zoals je dat vroeger waarschijnlijk ook hebt gedaan), maar wanneer je terugkomt zijn alle volwassen van de stad waar je woont verdwenen. Niemand wat er precies aan de hand is. De verbinding met de buitenwereld lijkt compleet te zijn verbroken. Deze serie gaat over overleven en het leren leven met elkaar. Zonder volwassene blijkt dat zo nu en dan knap lastig te zijn.

3%

Deze Braziliaanse serie speelt zich af in de toekomst waarin het grootste gedeelte van de bevolking in armoede leeft op de plek die ‘de Inland’ heet. Wanneer men de leeftijd van 20 bereikt, kunnen ze zich aanmelden voor een selectieproces (spel) om vervolgens het paradijs genaamd ‘Offshore’ te bereiken. Slechts drie procent van de deelnemers heeft succes.

Sweet home

Zin in een chaotische, horror serie? Dan is Sweet Home wellicht iets voor jou. Deze serie gaat over een groep bewoners van het appartementencomplex ‘Green Home’. Het appartementencomplex is groot en kent veel verschillende ruimtes waardoor de bewoners elkaar lang niet allemaal kennen. Dan breekt er een epidemie uit. Mensen veranderen in monsters waardoor Cha Hyun-su, een terugtrokken middelbare scholier, moet samenwerken met zijn buren om te kunnen overleven.

Lees ook: Fan van Sex Education? Deze series moet je ook zien

Beeld: Netflix Media Center