Deze sterrenbeelden overleven niet 1 dag in Expeditie Robinson

Psyche & spiritualiteit door Jennifer

Ben je helemaal verslaafd aan Expeditie Robinson en droom je stiekem van een deelname? Nou, dan moet je eerst maar even je sterrenbeeld checken. Niet elk sterrenbeeld is even geschikt voor de strijd der Titanen. Als je een van deze sterrenbeelden hebt, dan is de kans groot dat je er als eerste uitligt.

Lees ook: Hoe leuk! Het haak-en-ring spel uit Expeditie is te koop als drankspel

Stier (20 april - 21 mei)

De Stier houdt van avontuur, maar is toch niet avontuurlijk genoeg voor Expeditie Robinson. Wanneer een Stier op reis gaat, bereidt deze persoon zich namelijk heel goed voor. In het geval van de expeditie is dat toch wel lastig. Zo weet je niet precies waar je belandt, wie er mee gaat en wat je elke dag zal doen. De Stier kan zich voorbereiden op vissen, vuurtjes maken en hutten bouwen, maar niet op elke proef. Ook weet je niet in wat voor groep je terechtkomt. Verder houdt een Stier niet van verandering. In een spel als Expeditie Robinson met her en der een plot twist, voelt de Stier zich dan waarschijnlijk niet thuis.

Weegschaal (24 september - 23 oktober)

Een Weegschaal voelt zich sowieso niet thuis op het Expeditie Robinson-eiland! Weegschalen blijven liever in hun eigen, veilige bubbel. Ze houden van comfort, iets wat je tijdens de expeditie niet tegenkomt. Tenzij je uiteindelijk op Winnaarseiland terechtkomt, maar die kans is zeer klein voor de Weegschaal. Wanneer een Weegschaal op reis is, dan omringt de persoon zichzelf het liefst met goed gezelschap. Ze maken namelijk wel graag mooie herinneringen. Alleen hoort daar waarschijnlijk geen vieze eetproef met geitenballen bij.

Waterman (21 januari - 19 februari)

De Waterman houdt wel van verrassingen, dus hij of zij zal niet bang zijn voor de plot twists van Expeditie Robinson. Alleen hoeft een Waterman niet zo nodig overal naartoe op reis. Het sterrenbeeld Waterman kan nogal lui zijn. Ze doen het liever rustig aan. Misschien overleef je het dus wel op het eiland, maar word je gewoon als eerste keihard weggestemd. In Expeditie Robinson houden ze niet zo van luie mensen, die weinig taken op zich nemen. Grote kans dat jij zo’n persoon bent, Waterman.

Maagd (24 augustus - 23 september)

Een Maagd is veel te koppig voor Expeditie Robinson. Wanneer zij een beslissing nemen, dan gaan ze eerst alle opties langs. De Maagd zal hierdoor misschien niet lekker in de groep liggen. Deze persoon houdt de groep te veel op. Ze maken zich zorgen over de kleinste details. De Maagd houdt niet van onaangename verrassingen. Alleen kun je niet alles voorspellen in Expeditie Robinson, lieve Maagd.

Kreeft (22 juni - 23 juli)

Eén van de minst avontuurlijke sterrenbeelden is de Kreeft. Ze hoeven niet per se nieuwe dingen te ontdekken. Ze zijn veel te bang voor het onbekende en nemen liever geen risico’s. Meedoen aan Expeditie Robinson is zo’n groot risico, die ze dan ook met alle liefde ontwijken. Een onbekende groep en niet wetende wat er gebeurt? De alarmbellen rinkelen bij de Kreeft. Ze zijn echte control freaks en hebben graag de touwtjes in handen. Laat de Kreeft maar lekker thuis in Nederland.

Steenbok (22 december - 20 januari)

De Steenbok is het minst avontuurlijk van alle sterrenbeelden. Dit zijn echte huismussen. Je krijgt ze met moeite van de bank. Ze kijken liever naar Expeditie Robinson, dan dat ze zelf meedoen. Daarnaast is een Steenbok nogal onafhankelijk en geen fan van grote groepen mensen. Als Steenbok voel je je dus waarschijnlijk ook niet snel thuis binnen de onbekende groep op het Robinson-eiland.

Lees ook: Eerste deelnemer van Expeditie Robinson 2022 uitgelekt