Onderzoek: Deze handeling maakt je relatie veel sterker

Relaties door Laura

Het verlicht stress, stilt pijn, geeft energie, verbetert de nachtrust, stimuleert de doorbloeding. Raad je het al? Een massage heeft veel heel voordelen en volgens nieuw onderzoek uit Engeland mag ‘relatie booster’ ook toegevoegd worden aan het lijstje pluspunten.

massage relatie sterker

Relatie booster

Je vriend een ontspannende massage geven van een halfuur is echt de moeite waard. Stiekem hebben we daar niet zoveel zin in. Na een lange avond lig je toch het liefst te chillen op de bank. Of is masseren niet jouw talent? Ga maar gauw beginnen met tutorials kijken, want het kan je relatie dus een stuk gelukkiger maken. Volgens professors Sayuri Naruse en Dr. Mark Moss moeten we aan de bak!

De onderzoekers bestudeerden 38 mensen, die allemaal een massagecursus van drie weken volgden en hun vriend(in)lief in die periode regelmatig op een lekkere massage trakteerden. Hun welzijn werd bestudeerd voor en na de massagesessies met vragen over hun fysieke en mentale gesteldheid, stress en relatie tevredenheid.

Zowel de stress als gemoedstoestand hebben een positief effect gehad bij de stellen, blijkt uit de metingen van de onderzoekers. Vooral opvallend was dat respondenten een even grote voldoening ervoeren of ze nu de massage gaven of ontvingen.

Wauw, dus ook als jij masseert, haal je er voordeel uit. Ook zo'n cursusje boeken dan maar...?

Lees ook: Tekenen dat jullie te verschillend zijn als koppel om te slagen