Single? Als je deze boeken leest, lijk je aantrekkelijker

Relaties door Laura

Een knap koppie is het eerste waar op gelet wordt bij een datingprofiel. Logisch, maar zoals je weet is met uiterlijk niet alles gezegd. Een gezond stel hersenen in dat koppie is ook niet onbelangrijk. Wil je laten zien dat je een beauty mét brains bent? Nieuw onderzoek bewijst met welke boeken je het meeste indruk kan maken op potentiële dates.

single boeken aantrekkelijker

Boekenwurm heeft streepje voor

Lezen is hot, dat blijkt uit onderzoek van een Amerikaanse datingsite. Vooral lezende mannen scoren hoger bij vrouwen. Mannen die ‘lezen’ als hobby noemen op hun datingprofiel, ontvingen tot wel 19 procent meer berichtjes. Vrouwen die van lezen houden, krijgen slechts 3 procent meer reacties. Dat is nou weer jammer.

Maar het ene boek is de ander niet. Uit het onderzoek bleek ook welke boeken je aantrekkelijker doen lijken. Opvallend genoeg maak je met een vermelding van de boeken van Fifty Shades of Grey of Harry Potter geen indruk. Het zou zelfs je kans op reacties verlagen. Welke boeken vergroten dan wel jouw kans op datingsucces? Bekijk hieronder welke boeken mannen en vrouwen moeten lezen voor meer berichtjes.

 

Boeken voor mannen

1. Screw It, Let's Do It en Like a Virgin - Richard Branson: +74% berichten

2. The Girl with the Dragon Tattoo: +36% berichten

3. 1984: +21% berichten

4. World War II: +16% berichten

5. The Da Vinci Code: +5% berichten

 

Boeken voor vrouwen

1. The Hunger Games: +44% berichten

2. The Girl with the Dragon Tattoo: +31% berichten

3. A Game of Thrones: +30% berichten

4. To Kill a Mockingbird: +21% berichten

5. Pride and Prejudice: +18% berichten

 

Lees ook: Bewezen: Deze 15 banen zijn slecht voor je relatie