Op je lijstje: dit zijn de 8 beste vintage stores in Utrecht

Fashion door Redactie Ze.nl

Woon jij in (de buurt van) Utrecht en ben je op zoek naar een vintage store? In Utrecht zijn er gelukkig genoeg vintage winkeltjes waar je de mooiste pareltjes kan vinden. Het is niet alleen goedkoper, maar je helpt ook het milieu door tweedehands te kopen. Wij hebben de beste vintage winkels in Utrecht voor je op een rijtje gezet.

Dit zijn de 7 beste vintage stores in Utrecht

Hoewel wij ook maar wat graag online pareltjes scoren, vinden we het ook super om tweedehands pareltjes in winkeltjes af te struinen. Door de jaren heen hebben we heel wat toffe hotspots verzameld. Vandaag geven we je ons lijstje met de 7 beste vintage stores in Utrecht!

Lees ook: de beste vintage shops van Rotterdam

1. ThriftTale

Nieuwe vintagewinkel in Utrecht heeft zijn deuren geopend!

ThriftTale is een vintage en tweedehands fashion webshop en winkel gevestigd in Enschede. Vorig jaar hebben we onze eerste winkel geopend in Enschede en in april van dit jaar zijn de deuren van onze tweede winkel in Utrecht open gegaan! Op een prachtige locatie in hartje Utrecht kunnen mensen lekker speuren tussen alle vintage pareltjes.

Begonnen als kledingsorteerbedrijf zijn we nu Europa’s grootste webshop in tweedehands-, outlet- en vintagekleding. Kleding die ons warm houdt. Kleding die onze identiteit bepaalt. De behoefte om te laten zien wie je bent. We dragen kleding, elke dag.

Op maandag zijn wij geopend van 12:00 tot 20:00, dinsdag tot zaterdag van 11:00 tot 20:00 en zondag van 12:00 tot 18:00. Tot gauw!

2. Vintage Island

Met vestigingen in Utrecht, Den Haag, Delft, Leiden, Groningen, Haarlem en Maastricht, is Vintage Island een van de hipste vintage winkels in Utrecht. Laarzen-liefhebbers kun hier hun hart ophalen, want Vintage Island heeft een enorme collectie laarzen.

Bij deze vintage winkel zit je op het goede adres voor blousejes, spijkerjacks en een toffe collectie vintage laarzen die bestaat uit biker boots, cowboy laarzen en andere leren laarzen. Bij Vintage Island is altijd wel iets te vinden, voor vrouwen én voor mannen.

Zadelstraat 39, Utrecht

3. Episode

Yes! Er zit ook een Episode in Utrecht, en die kan niet uit dit lijstje ontbreken natuurlijk. De collectie bestaat grotendeels uit tweedehands en vintage kleding, met een nadruk op de 70 en 80. Van casual tot uitgaanskleding, in Episode kun je het allemaal vinden. Ook voor mannen is er een hoop kleding en soms zijn er zelfs vintage kledingstukken voor kinderen te koop. Je kunt onder andere ook terecht voor schoenen, tassen, accessoires, sieraden.

De shop bestaat al sinds 1999 en is langzamerhand uitgebreid tot een internationale winkel. Episode heeft meer vestigingen in Amsterdam, Rotterdam, Brussel, Antwerpen, Londen en Parijs.

Oudegracht 206, Utrecht

4. No Vintage Phobia

In dit kleine vintage winkeltje vind je altijd wel iets moois. De eigenaresse Anabelle heeft veel gevoel voor stijl en dat zie je gelijk terug in de inrichting en styling van de winkel.

No Vintage Phobia is een walhalla voor vintage merkkleding-fans, maar kledingitems van Zara en Sissy Boy kun je hier ook vinden. Ook leuk: elke laatste vrijdag van de maand kun je bij No Vintage Phobia terecht voor een stylingsessie.

Willemstraat 57, Utrecht

vintage store utrecht

 

5. Sussies

Zoek jij een vintage store in Utrecht? Bij Sussies vind je al meer dan 10 jaar de echte vintage pareltjes. De meeste vintage kleding van Sussies past in het 70’s-straatje. Denk hierbij aan flared jeans en de populaire cowboy stijl.

Naast kleding vind je hier ook genoeg unieke leren tassen, sjaaltjes, hoedjes, riemen en andere accessoires. Sussies verkoopt vrouwenkleding, maar ook mannenkleding en zelfs kinderkleding.

Voorstraat 50, Utrecht

6. SecondSas

Op zoek naar een unieke gelegenheidsjurk of een mooi designer item? Dan ben je bij SecondSas op het juiste adres. Verstopt in een werfkelder verkoopt deze vintage winkel tweedehands merkkleding voor een toegankelijke prijs.

SecondSas heeft een afwisselende collectie en verkoopt naast kleding ook schoenen, accessoires, tassen, riemen en nog veel meer. De shop verkoopt kleding voor mannen en vrouwen.

Oudegracht aan de werf 193, Utrecht

7. Sisters 2eHands

Stap eens bij Sisters 2eHands naar binnen als je op zoek bent naar goede kwaliteitskleding voor een goede prijs. Het aanbod wisselt wekelijks, dus er is elke week weer nieuwe kleding om te ontdekken.

Je kunt hier ook terecht voor stylingadvies en workshops over vintage shoppen en je eigen stijl ontdekken.

Oudegracht 224, Utrecht

8. Roxy97

Roxy97 is een overzichtelijke en nette vintage dameskledingwinkel iets buiten het centrum. Perfect dus als je op zoek bent naar een vintage store in Utrecht. Deze shops verkoopt vooral kledingstukken vanaf de jaren 60.

Kwaliteit is voor Roxy97 heel belangrijk. Versleten of kapotte items zul je hier dus niet vinden! Je kunt ook terecht voor vintage tassen, sjaaltjes, zonnebrillen en andere accessoires. Zeker de moeite waard om dus eens langs te komen als je in Utrecht bent!

Nachtegaalstraat 36, Utrecht

Lees ook: de beste vintage shops van Amsterdam