Dit zijn de beste vintage shops in Rotterdam

Mode & trends door Daniëlle

Woon jij in (de buurt van) Rotterdam en houd je van vintage shoppen? In 'Roffa' zijn er gelukkig genoeg vintage winkeltjes waar je de mooiste pareltjes kan vinden. Het is niet alleen goedkoper, maar je helpt het milieu ook nog steeds een handje door tweedehands te kopen. Wij hebben de beste vintage shops in Rotterdam voor je op een rijtje gezet. 

vintage shops rotterdam

Lees ook: Beste vintage shops in Amsterdam

Sweet Rebels

De naam van de vintage winkel is precies wat vintage is: schattig en rebels. De winkel is niet groot, maar dat is genoeg om hier alle unieke kleding in te verwerken. Het is verstopt in hartje Rotterdam en als je binnenloopt kom je een verzameling kleding in alle soorten en maten tegen. 

In de winkel vind je een brede selectie van vintage items uit verschillende decennium maar ook items van verschillende ontwerpers van tegenwoordig. De kleding is zorgvuldig geselecteerd op stijl, kleur, en kwaliteit. Het fijne aan Sweet Rebels is dat alles gewassen, gestreken én gerepareerd is waar nodig. 

Schiedamse Vest, Rotterdam

Dearhunter Vintage

Als je Dearhunter Vintage binnenstapt stap je een ruimte binnen met grote ramen, een hoog plafond en een goeie lichtinval. De eigenares, Hanneke, doet de inkoop van de pareltjes niet alleen in Nederland, ze neemt af en toe ook eens een kijkje in België en Frankrijk. 

De collectie bestaat onder andere uit items uit de 60’s tot de 80’s. Naast vintage kleding verkoopt Dearhunter ook unieke sieraden en tassen met een leuk printje. En dit allemaal van goede kwaliteit. Ben je benieuwd wat Dearhunter Vintage allemaal in huis heeft voordat je op pad gaat? Neem dan vooral een kijkje op de site. http://dearhunter.fresh.li/

Eendrachtsweg 55A, Rotterdam

Ruby Lee & The Vintage Factory

Deze vintage winkel van hoge kwaliteit heeft altijd wel iets voor jou er tussen zitten. Ook al ben je aan het rondneuzen, er zit vaak een echt bijzonder item tussen. Ruby Lee is voor vrouwen met een individuele stijl, voor alle leeftijden en maten.

Ruby Lee verkoopt vooral vintage kleding, hoeden, tassen, schoenen, handschoenen en juwelen. De items zijn van goede kwaliteit en zijn echte eyecatchers van de jaren ’50 tot nu. 

Nieuwe Binnenweg 206A, Rotterdam

Savage Lily in Disguise

Savage Lily is het zusje van Ruby Lee, maar met een kleine twist aan de sfeer. De winkel is rustig ingericht met veel unieke items, uitgezocht door de negentienjarige (!) eigenaresse. De prijzen zijn toegankelijk en er is altijd wel iets te vinden, voor vrouwen én voor mannen.

De vintage winkel verkoopt streetstyle-merken en items uit de 80’s zoals high-waisted Levi’s 501, Adidas Sweaters en geoliede jassen, jassen met militairprint en nog veel meer!

Nieuwe Binnenweg 63B, Rotterdam

vintage shops rotterdam

Black Widow

De Gothic-lovers onder ons zitten goed bij Black Widow. Deze vintage shop staat in Rotterdam bekend om hun ruime assortiment van alternatieve kleding. De winkel is goed gesorteerd en als je ergens specifiek naar zoekt, kan je het altijd vinden.

Black Widow verkoopt vintage kleding en accessoires. Van Steampunk en Gothic tot Metal en Burlesque. Black Widow verkoopt ook Gothic jurkjes uit de jaren 50, haarverf, band T-shirts en skulls. Benieuwd wat ze allemaal verkopen? Neem eens een kijkje op de site. https://www.blackwidow.nl/

Nieuwe Binnenweg 13, Rotterdam

Vidi Vici

Bij Vidi Vici ben je op het juiste adres als je zoekt naar kleding voor elke gelegenheid. Vidi Vici verkoopt nieuwe kleding, kleding van ontwerpers en tweedehands kleding. Van de 70’s tot trendy retro. Vidi Vici verkoopt kleding voor mannen en vrouwen.

Vidi Vici heeft een ruim assortiment aan tweedehands schoenen, riemen, handschoenen, petten, hoeden, kettingen, oorbellen en broches. Je vindt er zowel seizoenskleding als kleding voor feestelijke gelegenheden. Kijk voor meer informatie op hun site. http://www.vidivici.nl/

Botersloot 38A, Rotterdam

Margootje Vintage

Bij Margootje Vintage duik je in de wereld van vintage. De winkel hangt vol met rekken geselecteerde kleding en schoenen langs de wand. Het is leuk ingericht met oude platen aan de muur, kleden op de vloer en ouderwetse kasten. 

Naast kleding vind je in Margootje Vintage ook andere speciale parels: oude schoolplaten, opgezette dieren en accessoires. Bezoek Margootje Vintage ook eens iedere laatste zaterdag van de maand. Dan organiseert ze een garage sale in de achtertuin. 

Zwaanshals 276B, Rotterdam

Sister Moon

De vintage winkel Sister Moon is één van de moeders van de vintage shops in Rotterdam, het bestaat namelijk al meer dan 20 jaar! Naast unieke tweedehands items verkoopt Sister Moon ook nieuwe kleding. 

Elke maand wordt de collectie aangevuld met vintage kleding die rechtstreeks vanuit Parijs komt. De eigenaar en met de stylisten keren er regelmatig van terug met nieuwe, gave items voor de winkel te verzamelen. Ook leuk: mannen kunnen hier ook shoppen voor vintage kleding!

Nieuwe Binnenweg 89B, Rotterdam

Episode

Yes! Er zit ook een Episode in Rotterdam, en die kan niet uit dit lijstje ontbreken natuurlijk. De shop bestaat al vanaf 1999 en is langzamerhand uitgebreid tot een internationale winkel. Episode heeft meer vestigingen in Amsterdam, Brussel, Antwerpen, Londen en Parijs.

De collectie bestaat grotendeels uit tweedehands en vintage kleding, met een nadruk op de 70’s en de 80’s. Van casual tot uitgaanskleding, in Episode kun je het allemaal vinden. De mannen zijn ze ook niet vergeten: er is een mannencollectie aanwezig en soms zijn er zelfs vintage kledingstukken voor kinderen te koop. Je kunt er ook schoenen, tassen, accessoires, sieraden en nog veel meer vinden.

Witte De Withstraat 19A, Rotterdam

Shop je liever online? Dat kan natuurlijk ook. Wij verzamelden de leukste vintage items van Top Vintage:

 

Lees ook: Nieuwe wardrobe must-haves bij H&M