Dit zijn de leukste vintage shops in Berlijn

Fashion door Daniëlle

Woon jij in Berlijn of ga je binnenkort langs de Duitse hoofdstad? Ligt jouw hart bij vintage shoppen? Je zult het niet verwachten, maar in de hoofdstad zijn er een nog best veel vintage winkeltjes waar je de mooiste en meest unieke pareltjes kan vinden. Vintage shoppen is niet alleen goedkoper, maar het is ook een stuk duurzamer. Dit zijn ze dan: de beste vintage shops in Berlijn.

vintage shops

Lees ook: Dit zijn de sieraden trends voor 2020

Boxi

Op de Boxhagener Platz vind je één van de leukste vlooienmarkten van Berlijn, waar je nooit met lege handen zult vertrekken. Het is mega druk op de zondagen, want naast een toeristenplek is het ook een echte go-to voor de Berlijners zelf. Van unieke vintage items tot simpele kleine 'rommel', je kunt het hier allemaal vinden. 

Boxhagener Platz, Berlijn

Colours Kleidermarkt

Niet de missen in dit rijtje is de Colours Kleidermarkt. Net als bij de Kiloshop kan je ook bij Colours per kilo betalen. Dat maakt het shoppen wel iets leuker, toch? Je kunt hier losgaan op de urban streetwear collectie die ze hebben, maar je kunt hier ook terecht voor sweaters, leuke hoedjes of mooie stappers. Wanneer je dus op zoek bent naar een leuke jas of een cool topje dat je outfit echt afmaakt, zit je bij Colours Kleidermarkt op het goede adres!

Bergmannstraße 102, Berlijn

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Drulis (@andreamem) on

Jumbo Second Hand

De echte vintage-walhalla van Berlijn is toch echt wel de Jumbo Second Hand. De vintage shop staat vooral bekend om de grote collectie aan schoenen en daar komen veel mensen dan ook op af. Van mooie pumps tot plateaulaarzen die gloednieuw lijken. Bij Jumbo Second Hand is er veel vintage kleding te vinden uit de jaren 80, dus slagen zul je hier zeker! Vergeet niet om contant geld mee te nemen, want je kunt hier alleen met cash betalen.

Wiener Straße 63, Berlijn

Firlefanz

Bomvol met vintage kleding, maar toch georganiseerd: dat is Firlefanz. Je kunt hier je hart ophalen als jij houdt van vintage accessoires, kleding en schoenen voor een goede prijs. De winkel bestaat al meer dan 35 jaar en heeft in de loop van de jaren al flink wat vaste klanten opgeleverd. De eigenaresse Gabriele Stache is altijd op zoek naar mooie en unieke vintage items waarmee ze haar klanten blij kan maken. 

Eisenacher Straße 75, Berlijn

Humana

Een fijn, georganiseerd en ruim gebouw met alleen maar tweedehandskleding: wat wil je nog meer? Het is dan niet per se vintage, maar dat betekent zeker niet dat de kwaliteit slecht is. De kleding wordt namelijk van te voren zorgvuldig bekeken en vervolgens op kleur gehangen. Het fijne aan Humana is dat de prijs laag ligt, omdat een kledingstuk maar vier weken in de winkel mag hangen.

Frankfurter Tor 3, Berlijn

Made in Berlin

Wanneer je lekker aan het sloffen bent door Berlijn is dit een echte plek om even uit te rusten en lekker te shoppen. De kwaliteit van de kleding is top, wat betekent dat de prijzen vaak ook iets hoger liggen. Maar dan heb je wel iets!

Neue Schönhauser Str. 19, Berlijn

Lees ook: Sneakers onder je trouwjurk, why not? Dit zijn de leukste gympen voor je bruiloft