10 x Oud & Nieuw op een bijzondere plek

Reizen door Michelle Klaverstijn
Champagne, oliebollen, vuurwerk, Monopoly en de oudejaarsconference op de televisie: de doorsnee Oudejaarsavond. Ook die van mij. Maar er zijn leukere plekken om het nieuwe jaar in te luiden dan op de bank thuis! 
 
1. Berlijn
Behalve heel veel mooie feestjes in deze hippe stad, waar je in veel gevallen diep voor in de buidel moet tasten, heeft Berlijn een fantastisch (en gratis!) feest met vuurwerk bij de Brandenburger Tor. Wees op tijd, want in veel gevallen geldt vol = vol!

2. Londen
Voor het vuurwerkspektakel in deze stad moet je natuurlijk bij de Big Ben en de London Eye zijn. Zodra de klokken beginnen te luiden, wordt de lucht verlicht en klinken er knallen uit alle hoeken. Na de show kun je met heel veel andere mensen de stad onveilig gaan maken of een duik nemen in de fonteinen op Trafalgar Square. Sta de volgende dag wel weer op tijd op voor de jaarlijkse nieuwjaarsparade van Londen: die wil je niet missen!
 
Londen
 
3. Sydney
De plaats der plaatsen, het vuurwerkspektakel der vuurwerkspektakels en de droom der dromen. Ook al duurt het wachten nog zo lang en is de vuurwerkshow in verhouding met de wachttijd nog zo kort: Oud & Nieuw in Sydney is een ultieme ervaring!

4. Parijs
Oui, oui Paris! Altijd mooi en altijd romantisch. Samen met je lover en champagne op deze op en top romantische plaats aftellen naar het nieuwe jaar. Daarna natuurlijk heerlijk slapen in een fijn hotel en genieten van echte Franse croissantjes bij het ontbijt. Als dat geen goed begin is!

5. New York
"Let the ball drop!" Wie staat er nu niet te popelen om deze magische woorden te horen op Times Square middenin een gigantische mensenmassa dat helemaal uit zijn dak gaat om klokslag twaalf uur? Breng hoedjes, toeters en bellen mee, want een feestje wordt het zeker!
 
Times Square, New York
 
6. Rome
Vertrek met een fles Prosecco in de hand en een volle maag richting één van de pleinen van Rome voor een echt Italiaans feestje. Vooral op de Piazza del Popolo en bij het Forum Romanum kun je genieten van optredens, muziek en geweldig vuurwerk.

7. Brussel
Onze zuiderburen weten ook wel wat een feestje is. De hele avond kun je genieten van een show op één van de mooiste pleinen van de wereld: de Grote Markt. Na twaalven barst er een groot vuurwerkspektakel los waarna je je heel goed kunt vermaken in een van de vele cafés en bars die Brussel rijk is. En ach, een keertje je champagne vervangen voor een Belgisch biertje heeft ook wel wat toch?

8. Amsterdam
Voor de beste Oud & Nieuw-feesten moet je natuurlijk in onze eigen hoofdstad zijn. Tot in de vroege uurtjes kun je onder het genot van een drankje en de beste beats al dansend en sjansend het nieuwe jaar inluiden. Bedenk wel van tevoren waar je heen wilt, want je hebt bijna overal een kaartje voor nodig and they're selling fast! 
 
De Efteling
 
9. De Efteling
Het nieuwe jaar beginnen in een sprookje: kan niet beter toch? Tot twaalf uur 's nachts kunnen genieten van diverse attracties en daarna met een oliebol in de ene hand en een glas champagne in de andere hand genieten van een mooie vuurwerkshow in het sprookjesbos. Als 2013 dan geen sprookje wordt...! 

10. Bounty Island
Starend over de zee op een wit strand met palmbomen. Een champagnecocktail in je hand. Je zomerjurkje dat rustig tegen je benen wappert in de wind. Je geliefden om je heen. En dan om klokslag twaalf met elkaar op het strand het nieuwe jaar inluiden; een droom!
 
Waar vieren jullie het liefst Oud & Nieuw?
Fotocredits: Pinterest