De beste vintage shops in Haarlem

Fashion door Daniëlle

Woon jij in (de buurt van) Haarlem en ligt je hart bij vintage shoppen? In de stad zijn er een aantal vintage winkeltjes waar je de mooiste en meest unieke pareltjes kan vinden. Vintage shoppen is niet alleen goedkoper, maar het is ook een stuk duurzamer. Dit zijn ze dan: de beste vintage shops in Haarlem.

Lees ook: Dit zijn de leukste kerstmarkten in Nederland

Vintage Island

Fan van Western laarzen? Breng dan eens een bezoekje aan Vintage Island. Het is één van de hipste vintage winkels van Nederland met een enorme collectie aan laarzen. Naast dat ze twee winkels in Haarlem hebben, zijn ze ook gevestigd in Utrecht, Groningen, Delft, Leiden en Maastricht.

De vintage shoppers die op zoek zijn naar een leuke blouse, een tof spijkerjack of een paar old school Western laarzen, zitten bij Vintage Island helemaal goed. Er is hier altijd wel iets te vinden, voor vrouwen én voor mannen.

Gierstraat 75 & Anegang 26, Haarlem

Jutka & Riska

Als we het over een stijlvolle winkel hebben, hebben we het natuurlijk over Jutka en Riska. Deze zusjes (Jutka en Riska) verkopen niet alleen vintage, maar ook eigen designs en items van jonge nieuwkomers in de mode-industrie.

De vintage shop heeft een constant veranderende collectie die erg bijzonder is, maar ook een groot arrangement van sieraden en accessoires. Jutka en Riska hebben naast Haarlem ook twee vintage winkels in Amsterdam en één in Antwerpen.

Grote Houtstraat 160, Haarlem

Episode

Een Episode is natuurlijk niet te missen in dit lijstje vintage shops, want in Haarlem zit er ook één! Misschien ken je hem al, want hij is ook in veel andere steden te vinden zoals Amsterdam, Rotterdam, Brussel, Antwerpen, Londen, Utrecht en Parijs.

De collectie van Episode bestaat vooral uit vintage tweedehands kleding, met een nadruk op de 70’s en de 80’s. Op zoek naar uitgaanskleding of juist iets casuals? Dan zit je op het goede adres bij Episode. Episode is de mannen overigens ook niet vergeten: er is een mannencollectie aanwezig en soms zijn er zelfs items voor kinderen te vinden. Daarnaast kun je bij Episode ook toffe schoenen, tassen, accessoires, sieraden en andere vintage items scoren.

Jansstraat 52-54, Haarlem

Pooh-Haarlem

Ondanks dat deze winkel er al een tijdje zit, heeft het altijd iets leuks aan te bieden. Best knap, toch? Pooh-Haarlem is een schattig winkeltje in een prachtig Haarlems pand. De winkel verkoopt helaas geen vintage kleding voor mannen, maar wel voor vrouwen en kinderen. Verder is er ook een grote collectie aan schoenen en accessoires.

Wapenweg 27, Haarlem

Kat&Ko

Al 19 jaar is Kat&Ko een begrip in Haarlem. Het is een vintage shop waar altijd trouwe klanten te vinden zijn. Wij geven ze groot gelijk, want wij zouden ook wekelijks terug komen bij Kat&Ko door de leuke collectie die ze hebben.

De eigenaressen van Kat&Ko zijn gespecialiseerd in het verkopen van vintage dameskleding van allerlei bekende merken, en dat is te zien aan de selectie die ze elke keer samenstellen wanneer er nieuwe kleding binnenkomt. 

Gedempte Oude Gracht 85, Haarlem

VIND Lifestyle 

Een vintagewinkel die een shop en café in één is niet uniek, maar deze springt er zeker uit: VIND Lifestyle. Het is namelijk een vintage winkel en kapper in één, en het is superhandig. Wanneer je een bezoekje brengt aan de kapper kun je tijdens het wachten even de vintage shop in duiken – of juist andersom: na het shoppen een nieuwe coupe. Why not?

Bij VIND Lifestyle wordt er vrouwen en kinder- en babykleding verkocht, zowel vintage als nieuw. Het leuke aan VIND is dat er altijd wel iets te ‘vinden’ is (ha ha). Van unieke printjes tot felle kleuren.

Koningstraat 37A, Haarlem

Charity

Waar vroeger een slager zat, is Charity als sinds een tijdje gevestigd. Het leuke aan deze winkel is dat er nog sporen zijn van de vorige eigenaar. Dit kun je zien aan de typische witte ‘slager’ tegels die aan de muur hangen en de koelceldeur.

Bij Charity verkopen ze veel vintage dameskleding, soms van grote merken. Het is even zoeken, maar we garanderen je dat je bij deze vintage shop altijd met iets leuks de deur uit loopt.

Botermarkt 13, Haarlem

Jouw Marktkraam Haarlem Cronjé

Erg handig: deze ‘winkel’ bestaat uit allerlei kleine kraampjes die worden verhuurd door mensen die hun spulletjes willen verkopen. Deze kraampjes vullen ze met de handigste en meest unieke dingen, en wij verklappen: het is hartstikke tof! Er zijn altijd verschillende dingen te vinden op Jouw Marktkraam Haarlem Cronjé, en dat maakt het zo leuk. Het aanbod verschilt namelijk elke keer.

Op de Marktkraam verkopen ze zowel vintage kleding en tweedehands servies tot unieke boeken en tweedehands speelgoed. Kortom: je kunt er van alles vinden.

Generaal Cronjéstraat 166-170, Haarlem

Via Mi

Via Mi is één van de grootste vintage shops in Haarlem. Ze hebben een grote collectie aan accessoires, hebbedingetjes, kleding en schoenen. De winkel verkoopt niet alleen vintage kledingstukken, maar ook merk- en designerkleding. Het fijne aan deze winkel is dat alles is gesorteerd op kleur en maat. Zo weet je gelijk waar je moet zijn en hoef je niet al die vintage kleding door te spitten.

In de winkel Via Mi hangt een gezellige, ongedwongen sfeer en er komen vaak veel vaste klanten binnenlopen. Misschien ook iets voor jou om eens langs te gaan bij Via Mi? Oh ja: ze verkopen er ook vintage kleding voor mannen en kinderen!

Wagenweg 8c, Haarlem

Shop je liever online? Dat kan natuurlijk ook. Wij verzamelden de leukste vintage items van dit moment:

 

Lees ook: De beste vintage shops in Londen of Sumo Haarlem - the best Sushi in town