Dit zijn de leukste kerstmarkten in Nederland

Vrije tijd door Chloe

Inmiddels schittert bij de meeste van ons de kerstboom in huis en kan het aftellen tot de kerstdagen beginnen. Om volledig in de kerstsfeer te komen mag een middagje kerstmarkt natuurlijk niet ontbreken. De heerlijke geur van glühwein, leuke decoratie en de duizenden lampjes die over de hele markt te vinden zijn: we love it! In Duitsland vind je de klassieke kerstmarkten, maar ook in Nederland zijn er genoeg leuke kerstmarkten te vinden. 

Lees ook: Dit is de ultieme kerstboom voor kattenvrouwtjes

Kerstmarkt: Valkenburg

Valkenburg wordt ook wel een kerststad genoemd en dat is niet zonder reden. Het meest bijzondere aan deze markt is dat het gedeeltelijk onder de grond te vinden is. Knusser kan bijna niet! Deze kerstmarkt vindt plaats in de Gemeentegrot en de Fluweelengrot. Ook bovengronds is het één groot feest. Hier is namelijk een heuse Christmas parade te vinden. Beter dan dit wordt het niet.

De kerstmarkt in Valkenburg is geopend van 15 november 2019 t/m 5 januari 2020.

Kerstmarkt: Maastricht

Nu we toch in de buurt zijn, is de kerstmarkt in Maastricht de tweede op ons lijstje. Rond de feestdagen wordt het Vrijthof volledig omgetoverd tot een magische kerstmarkt. Zo is er een reuzenrad te vinden op de kerstmarkt, dat een prachtig uitzicht biedt over de sfeervolle kerstmarkt en de rest van de stad. Verder kun je ook schaatsen, glijden van een reuzeglijbaan en natuurlijk langs alle kerstkraampjes struinen. Het voordeel is dat deze kerstmarkt midden in het centrum te vinden is. Voor je ’s avonds de kerstmarkt opstapt kan je dus nog even lekker shoppen in de prachtig verlichte winkelstraten.

De kerstmarkt in Maastricht is geopend van 29 november t/m 31 december 2019.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

#kerstmarktmaastricht #vrijthof #xmas #hohoho

Een bericht gedeeld door Emile Nossin (@nosig) op

Kerstmarkt: Het Amsterdamse Winterparadijs

Ook in onze hoofdstad wordt er dit jaar weer groots uitgepakt. In de RAI vind je Het Amsterdamse Winterparadijs. Dit is veel meer dan alleen een kerstmarkt. Naast het heerlijke eten en gezellige kraampjes zijn er enorm veel activiteiten te beleven. Zo kan je natuurlijk schaatsen, maar ook langlaufen, ijsracen, van de tubeslide afglijden en nog veel meer. Deze kerstmarkt heeft dit jaar zelfs de grootste ijsbaan van Europa! Ben je klaar met al die activiteiten? Dan is het tijd om één van de après-skihutten in te duiken. Laat die glühwein maar komen!

Het Amsterdamse Winterparadijs is geopend van 21 december 2019 t/m 5 januari 2020.

Kerstmarkt: Dordrecht

In Dordrecht vind je de grootste kerstmarkt van Nederland. Hier is natuurlijk genoeg te beleven. Deze kerstmarkt kent meerdere locaties in de stad. Bezoek ze allemaal en maak meteen een leuke stadswandeling. Op de kerstmarkt zijn honderden kraampjes te vinden en verschillende podia waar de leukste kerstnummers live worden gespeeld. De ultieme kerstmarkt om een heerlijke kerstsfeer te beleven!

De kerstmarkt in Dordrecht is geopend van 13 t/m 15 december 2019. 

Kerstmarkt: Leiden

De laatste op ons lijstje, maar zeker niet de minste, is de kerstmarkt in Leiden. Hoewel deze kerstmarkt niet zo groot is als die in Dordrecht is deze wel heel bijzonder. Deze kerstmarkt bevindt zich namelijk op het water! Midden in het centrum van Leiden is een drijvende kerstmarkt op de grachten gebouwd. Hier zijn de kraampjes gevuld met winterse lekkernijen en leuke kerstcadeautjes. Waar wacht je nog op? It's Christmas time!

De kerstmarkt in Leiden is geopend van 13 december t/m 24 december 2019

Lees ook: Kerstkleding 2019: dit zijn de trends van dit jaar