Kerstkleding 2019: dit zijn de trends van dit jaar 

Mode & trends door Sarah

Tijdens kerst mag je uitpakken. Niet alleen cadeautjes, maar ook op het gebied van kleding. Het is de perfecte gelegenheid om mooie kleuren, velvet stoffen en glimmende pailletten te dragen. Nu de feestdagen er bijna aankomen, is nu een goed moment om je kerstoutfits samen te stellen. Of je nou een feestje hebt, gaat borrelen of rond het gourmetstel zit: deze kledingitems zijn er geknipt voor. Check hier dé kersttrends van dit jaar waarmee jij gaat shinen tijdens de feestdagen. 

 

Glitters, pailetten en suede

Suede, glitter en metallic: dit jaar mag je tijdens de feestdagen net zo opvallen als de kerstboom. Bijzondere materialen zoals suede, mesh en velvet hebben hun comeback gemaakt en zijn ideaal voor kerst. En natuurlijk kunnen de glitters en pailetten niet ontbreken. Combineer verschillende stofjes met elkaar en pak die shine.

Damespakken

Vrouwenpakken zijn in. Mooie pantalons en blazers geven net die edge aan je look, terwijl je er nog steeds classy en vrouwelijk uitziet. Of combineer verschillende stijlen: draag een mooi, vrouwelijk jurkje met hakken en gooi er een stoere oversized blazer overheen.

Back to black of een pop of color

Goud en zilver zijn in deze kerst. Ook statement items in bijvoorbeeld een diepe groene kleur en felrood zijn een mooie combinatie. Wees daarbij ook niet bang om kleur te gebruiken. Hoewel, zwart blijft altijd een optie waarmee je nooit de plank misslaat. 

Speel met lengte

Qua jurken en rokken zit je ook altijd goed met een leuk cocktail jurkje, maar dit jaar is het ook hip om gebruik te maken van meer stof en lange, speelse modellen. Een lange, silky jurk is een perfecte en simpele jurk. Op deze manier ben je een echte blikvanger tijdens dat ene kerstdiner of je feestje. 

Lees ook: Geen wintertenen meer: 10 schoenen met voering