Dé trend van dit moment? Vajazzling!

Lichaam door Kristie
Onze buikjes zijn weer gevuld, we zijn zo'n 136 kilo aangekomen we kunnen geen kerststol meer zien. Yes, het zit er weer op. Maar hebben we nu een hippe kersttrend gemist? Ja, namelijk vajazzling! What? Het versieren van je venusheuvel…

Vajazzling is ontstaan in Amerika (hé, dat hadden we niet gedacht) en is dé trend van het moment. Want ook in Nederland kiezen steeds meer dames voor een versierde vagina! Vooral met Kerst zijn de kristallen populair. Waar de benaming vajazzling vandaan komt? Bejazzle komt van het Engelse woord versieren, voeg daar wat vajayjay aan toe, et voilà! De woordencombinatie werd overigens bedacht door actrice Jennifer Love Hewitt. En de mannen dan? Die mogen natuurlijk niet achterblijven bij deze trend. Eerder werd de term ‘boyzilian wax’ al het leven ingeroepen, omdat steeds meer mannen toch voor helemaal kaal gaan. Maar er is natuurlijk ook vajazzling voor mannen: Pejazzle! Gelukkig (of helaas?) zien mannen een hartje op hun pielemuis nog niet helemáál zitten en laten ze het voorlopig aan de vrouwen over. 


Waxen en plakken

Goed, een versierde vagina dus. Volgens Patrick Moreu, de man die verschillende waxsalons heeft in Utrecht, Amsterdam en Rotterdam, kunnen zijn klanten hun venusheuvel zelfs laten versieren met echte Swarovski-kristallen. “De brazilian wax is erg populair onder onze klanten. Dat houdt in dat al het haar uit de schaamstreek, van voor tot achter verwijderd wordt. Bij vajazzling wordt er daarna een patroontje van Swarovski-kristallen op de venusheuvel geplakt. Een sterretje, een hartje of een vlinder bijvoorbeeld.” Wil jij ook lekker 'uitblinken' down there? Dan moet je wel eerst een brazilian wax ondergaan. Dat is volgens experts het beste, want op haartjes plakken de kristallen natuurlijk niet. Als je het zelf gaat scheren, krijg je ook al snel weer stoppels waardoor je flamoes er toch net wat minder glamorous bij staat... Eerst een wax wordt dus zeer aangeraden. Vervolgens worden de kristallen in de gewenste vorm opgeplakt met een dermatologisch geteste lijm. Afhankelijk van de wrijving waar de kristallen mee te maken krijgen, heb je zo’n 2 tot 7 dagen een vajazzle vagina.

fout in embed: media provider niet ondersteund

Lijkt het jou wel wat, zo'n verfraaide venusheuvel?
Bron: 1, 2, 3