De beste vintage shops in Londen

Mode & trends door Daniëlle

Neem jij binnenkort een kijkje bij de overburen? Maak dan vooral een stop bij een paar leuke vintage winkels in Londen. In de stad is vintage shoppen erg populair en er zijn meer dan genoeg tweedehands winkeltjes waar je unieke items kan scoren. Het is niet alleen beter voor je portemonnee, maar het is ook een stuk duurzamer. Dit zijn de vintage shops in Londen die je niet mag missen.

vintage shops londen

Lees ook: 14 toffe cadeaus voor een plantenliefhebber

Paper Dress Vintage

Bij Paper Dress Vintage vind je bijna niks anders dan vintage rock and roll. De typisch Engelse winkel met geruite tegels en vintage decor heeft een brede collectie van de jaren 1920 tot 1980. Naast lekker shoppen kan je ook bij Paper Dress Vintage terecht voor een lekker kopje koffie of een avondje uit. De vintage shop geeft namelijk ook af en toe een theme party of andere leuke events.

52a Mare Street, Londen

Wow Retro

Wie fan is van vintage retro kleding kan zijn of haar hart ophalen bij Wow Retro. Ze hebben hier een groot aanbod van leren jasjes en garanderen je voor 100% dat je met jouw perfecte leather jacket de deur uitloopt. Daarnaast hebben ze ook veel moderne tweedehandskleding zoals laarzen, schoenen en accessoires voor vrouwen én mannen.

179 Drury Ln, Londen

Rokit Vintage

In de afgelopen 30 jaar heeft Rokit Vintage meer dan een miljoen ton (and counting) aan kleding en accessoires gerecycled. Het winkeltje begon als een kraampje op de London’s Camden Market in 1986, waar ze Amerikaanse cowboy kleding verkochten. Dit was toen erg populair, dus het duurde alles behalve lang voordat het kraampje een upgrade kreeg naar een winkel met twee verdiepingen en een eigen merk. Zeker eens de moeite waard om hier eens een bezoek te brengen! Ook de mannen is Rokit Vintage niet vergeten: op de site is er een groot aanbod van vintage voor mannen.

Rokit Vintage heeft verschillende locaties in Londen

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Rokit Vintage London (@rokitvintage) on

Oxfam

Wanneer je Oxfam binnenloopt, zie je al snel grote merken hangen van bijvoorbeeld Ralph Lauren en Yves Saint Laurent. Dit maakt deze vintage shop in Londen een ware hemel voor de koopjesjagers, want de dure merken hebben hier vaak een lagere prijs dan je zou verwachten. Ook helpt Oxfam de ontwikkelingslanden door verschillende projecten op te zetten. Je kunt hierover op hun site lezen.

245 Westbourne Grove, Londen

House of Vintage

De naam van de vintage shop zegt het eigenlijk al: het is een huis vol met vintage kleding. Wanneer je op zoek bent naar denim items, gebreide truitjes, jurkjes of shirtjes met een bijzonder printje, zit je bij House of Vintage he-le-maal goed. De winkel is georganiseerd en fijn ingericht en we garanderen je: je loopt altijd met een uniek item en een lach op je gezicht de deur uit.

4 Cheshire Street, Londen

Mero Retro

Kimono’s, satijnen jurkjes, accessoires en een blouse met een Aziatische print: noem het maar op. Bij Mero Retro verkopen ze veel Aziatisch-geïnspireerde vintage items die allemaal fairtrade en handmade zijn gemaakt. Elk kledingstuk is gewassen en gestreken voor de verkoop en worden grondig geselecteerd door de medewerkers van de vintage shop.

2 Bradbury St, Dalston, Londen

The Market Cartel

Vintage shop The Market Cartel is gespecialiseerd in vintage kleding, accessoires en sieraden. Het schattige winkeltje verkoopt items uit de jaren 50 tot de jaren 80 en wordt vaak getipt door de locals als een van de beste vintage shops in Londen. Op zoek naar een vintage kastje of bureau? Misschien een mooie tweedehands lamp? Dan is The Market Cartel ook jouw cup of tea.

Pembury Circus, Londen

Royal Trinity Hospice

Portobello Road is een bekende plek voor veel koopjesjagers, want er zitten meerdere vintage shops. Zo zit er ook Royal Trinity Hospice, een winkel waar veel unieke vintage items te vinden zijn. Het is dé perfecte plek voor als je op zoek bent naar cashmere truitjes, oversized gebreide truien, pakken en kleurrijke broeken.

216 Portobello Rd, Londen

Armstrongs

Met drie andere winkels rondom Edinburgh is Armstrongs één van de oudste en beste vintage shops in Engeland. Het online team van de winkel selecteren elke keer hun favoriete one-of-a-kind item uit bijvoorbeeld de 60’s, 70’s, 80’s of 90’s. Bij Armstrongs loop je altijd met iets leuks de winkel uit en doe je er ook nog eens erg lang mee.

Armstrongs heeft verschillende locaties in Londen

Portobello Green Market

Als klap op de vuurpijl tippen we je de leukste vintage markt van Londen: de Portobello Green Market. Hier vind je een grote collectie van items van kledingontwerpers, vintage-verzamelaars en stylisten. Je bent uren zoet en vindt bij elke kraam iets nieuws.

Onder de Canopy, Portobello Road

Kan je niet wachten tot je in Londen bent om vintage te shoppen? Geen probleem, kijk hieronder eens voor de leukste online vintage items die we voor je hebben verzameld:

 

Lees ook: De beste vintage shops in Antwerpen