Fashion
Fashion

Fashiontrends die vroeger 'in' waren en nu weer terug komen

We zien het steeds vaker: fashiontrends die in de jaren 80 helemaal 'in' waren, maken nu een ware comeback. Kleding die jij vroeger als 16-jarige droeg, dragen tieners van dezelfde leeftijd nu alweer. Dit zijn de leukste modetrends van 2020 met een nostalgisch tintje.

fashiontrends weer terugLees ook: Met deze website check jij of je favoriete kledingmerk duurzaam is

Dr. Martens

Tegenwoordig zien we iedereen in deze stoere kisten lopen, want laten we eerlijk zijn: zijn ze ooit niet populair geweest? Vroeger een hit bij punkers, nu bij jong, oud, alternatief en girly. Deze prachtige laars/schoen past overal bij, en maakt je look echt af. Van stoer tot lekker catchy, met een Dr. Martens zit je altijd goed. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Dr. Martens (@drmartensofficial) on

Mom jeans

In de jaren 80 en 90 droegen we niet anders: mom jeans waren spijkerbroeken die wel bijna iedereen had. Een hoge, wijde broek zonder stretch. En ook dit decennium zijn ze weer terug van weggeweest: stijl de mom jeans met een funky topje en wat sieraden, en je bent back in the 80's baby.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by KAMANA (@amokamana) on

Flared jeans

Naast mom jeans heeft ook de flared jeans de harten van deze generatie gestolen. Tien jaar geleden zouden ze je nog raar aankijken als je het had over flared jeans, maar nu denken ze daar duidelijk anders over...

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by monique agar (@mon.agar) on

Sporty spice

Ook de basic T-shirts, vesten en broeken met opvallende merken als Adidas en Nike doen het goed de laatste tijd. De sporty spice-look is back! Een sportieve stijl die doet lijken alsof je net uit de sportschool komt kan nooit kwaad, toch?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Hype Amiens (@hypeamiens) on

Denim on Denim

Ja... De spijker-op-spijker-trend is ook weer helemaal 'in' en we love itThrowback naar de iconische rode loper-outfit van Justin Timberlake en Britney Spears uit 2001.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by V’s List (@thevslist) on

Coltrui

Of-ie ooit weg is geweest, is nog altijd een vraag. Één ding is wel zeker: we droegen ze vroeger al, en nu alweer! Anno 2020 het liefst met een wijd, grafisch T-shirt eroverheen of onder een blazer.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door LOAVIES.COM (@loavies) op

Low-rise jeans

Back to the 00's... Hoe fout het toen ook was, die comeback zat er aan te komen...Gelukkig weet iedereen nu wél hoe ze stijlvol met een low-rise jeans over straat moeten lopen. Kijk bijvoorbeeld eens naar deze celebs.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by LONDON (@trashfash_) on

Corduroy 

Corduroy was een hit in de jaren 70 en 90, maar daarna kreeg ribfluweel een hoog oma-gehalte. Tot 2019, want jacks, tops, jurken, rokken, broeken en zelfs scrunchies... alles mag corduroy zijn! Dat wordt hollen naar de winkels...

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by 𝘔𝘐𝘒𝘜 (@m8__xx) on

Chunky sneakers

In de jaren 90 een hit dankzij de Spice Girls en sinds enkele jaren weer supertrendy. Je look is pas compleet met een paar chunky sneakers... toch?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door KATALINA CHAMPAGNE (@katalinachampagne) op

Lees ook: Dit zijn de beste vintage shops in Utrecht